Nicolaj Spanggaard.JPG

2. div.: Sejr i sæsonåbneren

Søndag sidst på eftermiddagen tog Mors-Thy Håndbolds 2. divisionsherrer hul på sæsonen med en sejr over Skjern Håndbold.

Begge hold startede ud i højt tempo, især hjemmeholdet havde fart i fødderne, både i angrebsspillet, i kontradelen og ved hurtig midte. Der var flere gennemspillede angreb og flotte scoringer undervejs, bl.a. Frederik Nørbjerg markerede sig med gode mål fra fløjen. De to hold fulgtes ad i første halvleg, og med indskiftede Ludwig Uggla på målet formåede de blåklædte at trække fra og gå til pause med stillingen 15-12.

Efter pausen bed Skjern Håndbold mere fra sig, og efter at have været nede med 4 mål undervejs, kæmpede gæsterne sig foran 22-23 efter 20 minutters spil. De sidste 10 minutter blev nervepirrende med skiftevise føringer og et rødt kort til Skjern Håndbolds Mads Houmøller efter 3 x 2 minutters udvisninger. Det var dog hjemmeholdet, som havde mest is i maven til sidst, og dagens Mors-Thy Håndbold-topscorer, Nicolaj Spanggaard, afgjorde kampen med sit 7. mål med 3 sekunder igen.

Træner Lars Krarup:
- Det var en typisk premierekamp, hvor spillet ikke altid var så pænt, så vi er fandme glade for den her sejr! Vi har skader på 2 bagspillere (Nicolai Andersen og Jesper Jensen), så vi trækker store veksler på Spanggaard, Dam og Lindgren i store dele af kampen. Når vi spiller almindeligt 6-mod-6-spil, får vi bearbejdet deres forsvar godt og kommer til gode chancer, men ind imellem er vi nødt til at give lidt luft til bagspillerne og spille med 2 stregspillere, og her er vi for utålmodige og søger Kaare og Balsby for hurtigt.

I anden halvleg mangler vi redninger, hvilket gør at vi slet ikke får gang i vores kontrafase, som vi gerne vil. Og ja, så går der gummiarm i den til sidst, hvor vi lukker Skjern ind i kampen, men heldigvis klarer vi skærene og får to point på kontoen. Der blev gået godt til den, og vi kæmpede godt, og det var fedt at se kampens bedste spiller sætte den afgørende scoring ind til allersidst, og dejligt at være på tavlen.

2. division, 1. runde: Mors-Thy Håndbold - Skjern Håndbold 27-26 (15-12)