En ny ligasæson er sikret

Sejr på 29-22 over Nordsjælland Håndbold

Der var lettede miner, og der blev uddelt krammere og high-fives, da Mors-Thy Håndbold lørdag sikrede sig endnu en ligasæson. Det blev afgjort efter en overbevisende sejr på 29-22 over Nordsjælland Håndbold i den sene eftermiddagenskamp i Thy Hallerne, hvor hjemmeholdet på ingen måder udviste gæstfrihed overfor de sjællandske gæster, som indimellem blev decideret udspillet af et suverænt spillende Mors-Thy-mandskab.

Ronnie på mål fra start
Akkurat som i det sidste opgør mod Nordsjælland Håndbold kom Mors-Thy Håndbold foran 3-0. Herefter blev først Kasper Lindgren og dernæst Marcus Dahlin tildelt udvisninger, men Nordsjælland Håndbold formåede ikke at udnytte overtallet, da begge hold fik scoret en enkelt gang i perioden. Det var Ronnie Nicolaisen, der startede i målet for Mors-Thy Håndbold, og tometer-manden havde igen et meget stærkt forsvar foran sig, og han diskede op med stribevis af gode redninger.

Nordsjælland Håndbold var med til 6-5, og herefter stod der Mors-Thy Håndbold på resten af første halvleg - faktisk resten af kampen. Især målmaskinen Søren Nørgård boltrede sig, og han scorede sit 8. og halvlegens sidste mål direkte på indkast mellem benene på Nordsjælland Håndbolds målmand i sekunderne inden pausefløjtet.

Ren opvisning
Opvisningen fortsatte i anden halvleg, hvor der var dobbelt op på Mors-Thy Håndbolds føring ved stillingen 20-10 efter 38 minutter. Ronnie Nicolaisen overlod målet til Søren P. efter 45 minutters spilletid og forlod banen med en redningsprocent på 48. Angrebsmæssigt blomstrede Mads K. Andersen, som satte klubrekord med scoringer i 34 kampe i træk - fire mål blev det til fra hans hånd i dag. I alt var Mors-Thy Håndbolds scoringer fordelt på 11 spillere heriblandt Søren P, som lagde bolden i tomt mål til 27-18. Også Frederik Tilsted fik vist sine fine kvaliteter i angrebet, og der var spilleminutter til Sebastian Hinnerup på stregen. En fed håndboldkamp og en flot sejr foran de 735 tilskuere, som tog pause fra solskin og godt påskevejr og blev belønnet i hallen i stedet.

I dagens andet opgør i kvalifikationspuljen vandt Ribe-Esbjerg HH 30-26 over Lemvig-Thyborøn Håndbold, og dermed er det Mors-Thy Håndbold, Ribe-Esbjerg HH og Nordsjælland Håndbold, der skal kæmpe om 1. pladsen og en pengepræmie på kr. 75.000, -.

Herre Ligaen Kvalifikationsspil, 2. runde: Mors-Thy Håndbold - Nordsjælland Håndbold 29-22 (16-8)