Fed sejr over Skanderborg Håndbold

Erik Toft topscorer med 7 mål

Det blev akkurat så dramatisk, som Tv2’s Bent Nyegaard spåede inden kampen. En nervepirrende og umanerligt spændende kamp hele vejen igennem, og heldigvis trak vi det længste strå og hev en sejr på 24-23 og to vigtige point hjem.

Det var to løbevillige hold, der startede ud med masser af tempo fra kampens start. Skanderborg Håndbold satsede benhårdt på både kontra og hurtig midte, og i kampens indledende fase havde Mors-Thy Håndbold problemer med at stå imod Skanderborgs store pres i ankomstfasen og havde samtidig svært ved at komme til gode chancer angrebet.

Hjemmeholdet fik sig dog spillet bedre ind i kampen, og med et voldsomt tryk i ryggen, bragte de blå sig foran for første gang i kampen, da Erik Toft bragede bolden ind bag Kristoffer Laursen til stillingen 9-8 - med et gigantisk jubelbrøl til følge. Efterfølgende havde Mors-Thy Håndbold en stor mulighed for at bringe sig komfortabelt foran, men formåede desværre ikke at udnytte en periode med to Skanderborg-udvisninger. En efterfølgende undertalssituation blev afværget med et reddet straffekast af Kasper Larsen, og dermed en blå pauseføring på 11-10.

Anden halvleg startede lige så hæsblæsende som første, og efter 35 spillede minutter bragte hjemmeholdet sig foran 15-12. Gæsterne fra Skanderborg gav sig dog ikke uden kamp, og hver gang Mors-Thy’erne havde bragt sig foran, formåede de grønne Skanderborg-spillere af hægte sig på og hente ind på Mors-Thy Håndbold. Da der var spillet 49 minutter, udlignede gæsterne til 18-18, og herefter kunne kampen have vippet til begge sider. Mors-Thy’erne holdt dog hovederne kolde, og efter helbanepres fra Skanderborg i kampens sidste 30 sekunder og en redning på en fri Nicolaj Spanggaard, var det en forløsning at se kampens sidste Skanderborg-aflevering ryge ud over baglinjen lige inden slutfløjtet.

Vi er tilbage på sporet med to vigtige point i striden om slutspilspladserne. Næste opgør er mod de nybagte pokalvindere fra TTH Holstebro på onsdag i Gråkjær Arena.

888ligaen, 19. runde: Mors-Thy Håndbold - Skanderborg Håndbold 24-23 (11-10)