Forrygende festdag på Bette Balkan

Historien kan ikke skrives bedre. En fantastisk fejring af Bette Balkans første ti leveår blev fulgt til dørs af en sejr på 29-28 over SønderjyskE Herrer. Dermed topper Mors-Thy Håndbold stadig kvalifikationspuljen og kan med en sejr i fjerde og sidste kamp sikre sig førstepladsen.

Bette Balkans fest
Omkring 700 mennesker tog imod invitationen til Bette Balkans 10 års Jubilæumsfest i hal 2 inden kampen. Her bød den navnkundige fanklub på pølser, øl og sodavand til alle, og Formand Jacob Mehl styrede showet fra scenen, hvor bl.a. Thisted Forsikring og Mors-Thy Håndbolds Erhvervsklub havde medbragt fine gaver til fanklubben. På scenen var også Jan Paulsen, som stod i spidsen for 2012/13-holdet, som spillede sig i klubbens første slutspil og de legendariske DM-semifinaler, nuværende og snart forhenværende assistenttræner, Lars Krarup og Søren Henriksen, som var formand, da Bette Balkan blev stiftet.

Sejr over SønderjyskE
Da festen i hal 2 var slut, tog spillerne fra 2022/23-udgaven af Mors-Thy Håndbold over i hal 1, og for 3. gang ud af lige så mange mulige i kvalifikationsspillet kunne Niels Agesens mandskab gå fra banen som vindere. Stillingen efter de første 30 minutter var 16-13 - en første halvleg, der bød på ligadebut og to fornemme scoringer fra Kristoffer Vestergaard. Blå føring på 29-24 med fem minutter tilbage af kampen, og det lignede en formssag.

Men som bekendt er en håndboldkamp 60 minutter, og det blev lige spændende nok, da Mads Thymann fik en dobbelt udvisning for sit forsøg på at guide dommerne, og SønderjyskE efterfølgende reducerede til 29-28 med knapt et minut tilbage. Mors-Thy Håndbold i undertal misbrugte, og det samme gjorde gæsterne heldigvis, da Rasmus Henriksen stod i vejen med sin 18. redning, og dermed sikrede Mors-Thy Håndbold sejren foran et tilfreds publikum.

Årets Talent og Årets Spiller
Inden kampen blev Mads Svane hædret som Årets Talent og Rasmus Henriksen blev for 2. år i træk kåret til Årets Spiller. Begge titler kåres i samarbejde med Mors-Thy Håndbolds hovedsponsor, Thisted Forsikring - et hovedsponsorat og et fantastisk samarbejde, der inden kampen blev annonceret forlænget med yderligere 3 år.

Tak for en fantastisk festdag på Bette Balkan!

Kvalifikationsspil, HTH Herreligaen, 3. runde: Mors-Thy Håndbold - SønderjyskE 29-28 (16-13)

Udvisninger: Mors-Thy Håndbold 5, SønderjyskE 4

Stillinger undervejs: 3-2, 5-6, 9-8, 14-11, 19-15, 20-20, 24-20, 25-22, 27-23, 29-24, 29-27

Tilskuertal: 991

Kommende kamp:
Kvalifikationsspil, HTH Herreligaen, 4. runde: Mors-Thy Håndbold - Nordsjælland Håndbold
Søndag d. 7. maj kl. 14.00 i Sparekassen Thy Arena | Mors

Efter kampen tager vi afsked med spillere og ledere, som stopper i klubben efter denne sæson.

Billetsalg: Mors-Thy Håndbold (morsthy.dk)