Fremragende sejr i Skjern

Mors-Thy Håndbold fik en drømmestart på 2020 med en sejr på 27-24 over Skjern Håndbold på udebane i Skjern Bank Arena. Mors-Thy Håndbold var i teten i størstedelen af kampen, således var hjemmeholdets sidste føring i kampen ved stillingen 5-4 efter 12 minutters spil. Ellers stod der Mors-Thy Håndbold på kampen, og efter en tremåls-føring ved pausen blev det til en sejr på 27-24, da kampen blev fløjtet af.

Jacob Hessellund bragte Mors-Thy Håndbold foran 0-1 på straffekast. Efterfølgende indikerede en Søren P-redning på Eggerts straffekast, at der var noget stort i vente. Bjarke Christensen scorede sit første officielle mål i Mors-Thy-trøjen til 1-2 - senere blev det til fire mere fra hans hånd, og sammen med Erik Toft blev han topscorer for Mors-Thy Håndbold.

Ved stillingen 5-5 trak Mors-Thy Håndbold fra med fem scoringer i træk. Skjern Håndbold tog sin anden timeout, og to minutter og to Skjern-scoringer senere var det Søren Hansen til at forlange timeout. Mors-Thy fik rettet til og kunne gå til pause med en føring på 10-13.

Skidt start på anden halvleg
Mors-Thy Håndbold fik en skidt start på anden halvleg med tre Skjern-scoringer i træk og udligning til 13-13 på blot 2 ½ minut. Søren Hansen forlangte timeout, Mors-Thy Håndbold fik stoppet blødningen, og to scoringer af hhv. Frederik Tilsted og Erik Toft gav luft.

Generelt var det billedet i anden halvleg: Mors-Thy Håndbold trak fra, og Skjern Håndbold hentede ind. Heldigvis havde de blå heldet og dygtigheden til at holde Skjern Håndbold fra at komme helt op - bl.a. takket være en stor præstation af Søren P. i målet. Det var tæt til det sidste, og det var en stor forløsning, da Jonas Gade kanonerede bolden i kassen til 22-26 med to minutter tilbage. Til sidst forsøgte Skjern sig med helbanepres, men Mors-Thy Håndbold holdt stand, og kunne juble over årets første sejr og to vigtige point.

Primo Tours Ligaen, 18. runde: Skjern Håndbold - Mors-Thy Håndbold 24-27 (10-13)