Historisk sejr over KIF Kolding København

For første gang i Mors-Thy Håndbolds historie lykkedes det at vinde over KIF Kolding København! Efter et sandt drama på Bette Balkan hev hjemmeholdet sig sejrrigt ud efter 2 x 30 minutters hæsblæsende håndbold. Kulissen var sat i Sparekassen Thy Arena | Mors, og det lå i luften, at det skulle blive en højspændt affære med Bette Balkan-enden iklædt blå trøjer og trommer og en god flok medrejsende KIF-fans i den anden ende - og folk fik, hvad de var kommet efter: En medrivende håndboldkamp med masser af drama og den rigtige vinder - i hvert tilfælde efter størsteparten af de 1.293 fremmødtes mening.

Kun et par gange i kampen var Mors-Thy Håndbold bagud, ellers var hjemmeholdet i teten - uden på noget tidspunkt at få slået et ordentligt hul til KIF, som flere gange svarede hurtigt igen, når Mors-Thy’erne havde puttet bolden i nettet bag Søren Haagen eller Marcus Cleverly. Og selv om KIF fik udlignet til 14-14 ved pausen og igen ved 17-17 efter 37 minutters spil, så sad man med fornemmelsen af, at hjemmeholdet ville holde hele vejen. Mors-Thy Håndbold havde held med at presse Bo Spellerberg og Philip Stenmalm, ligesom det også lykkedes ganske godt at løbe med gæsterne - således fik Mors-Thy’erne en del mål på kontra, andenbølge og hurtig midte. KIF pressede på, men de blå stod imod og Henrik Tilsted kunne score til 31-28 for hjemmeholdet med haluret på 59:23 og altså sikre Mors-Thy Håndbold og Bette Balkan en historisk sejr. Herefter gik KIF Kolding København bolden rundt, inden de fik dømt en passiv-kendelse mod sig, og kampen blev fløjtet af uden en ordentligt Mors-Thy-afslutning.

Generelt en kæmpe holdindsats med masser af gode momenter: Marcus Dahlin kom med vilje og udstråling og blev kampens topscorer med 9 mål. Erik Toft viste igen både springstyrke og skudkraft af en anden verden, og Lasse P. fortsatte sit fornemme spil fra de seneste mange kampe med hurtigt antrit og fremragende scoringer både på kontra og i det almindelige spil. Den unge mand har spillet en flot sæson i den blå trøje og viser hele tiden nye prøver på sit store talent og repertoire. En ny offensiv forsvarskonstellation lykkedes på baggrund af fight, vilje og stenhårdt arbejde af en flok ærgerrige Mors-Thy-drenge. En fantastisk håndboldkamp, hektisk og medrivende fra start til slut og med masser af mål og udvisninger til begge hold.

Tusind tak til alle tilskuere i Sparekassen Thy Arena | Mors. I lavede den fedeste stemning under hele kampen - og stor cadeau til jeres fine gestus overfor KIF Kolding Københavns tilskadekomne Olafur Gustafsson, høj, høj klasse!

888ligaen, 25. runde: Mors-Thy Håndbold - KIF Kolding København 31-28 (14-14)

Marcus Dahlin 9
Erik Toft 7
Henrik Tilsted 5 (1)
Stefan Nielsen 4 (2)
Lasse Pedersen 3
Mads K. Andersen 3

Stillinger undervejs: 2-3, 5-4, 5-7, 11-8, 13-12, 14-13, 16-14, 16-16, 19-17, 21-18, 22-21, 24-22, 26-25, 29-27

Tilskuertal: 1.293

Udvisninger: Mors-Thy Håndbold 4, KIF Kolding København 6

Næste kamp: SønderjyskE Herrer - Mors-Thy Håndbold