Kneben kvalifikationssejr i Holstebro

Det blev lige lovligt spændende, da Mors-Thy Håndbold vandt 22-24 over TTH Holstebro i 2. runde af kvalifikationsspillet. Efter 45 minutter bragte Frederik Bjerre Mors-Thy Håndbold foran 15-22, men det sidste kvarter blev en målfattig omgang for de blå med kun to scoringer, hvoraf den ene faldt fem sekunder før tid til slutresultatet 22-24.

Begge hold startede kampen nervøst og med mange fejl. Mads Svane fortsatte det gode spil fra kampen mod Lemvig og stod for Mors-Thy Håndbolds to første mål. TTH tog teten og bragte sig foran 5-3 og 6-4, men tre minutter senere sikrede Mors-Thy Håndbold sig den føring, der holdt kampen ud. Den blev øget til 7-10, og TTH Holstebro forlangte timeout. Lige lidt hjalp det, og de blå øgede yderligere til 7-12. Det blev også 9-15, inden hjemmeholdet scorede på frikast efter tid og pausestillingen 10-15 i Mors-Thy Håndbolds favør.

TTH Holstebro startede 2. halvlegs scoringer og via 7 mod 6 fik de hentet et par mål til 13-16. Mors-Thy Håndbold svarede igen, og efter 41 minutter kunne Marcus Midtgaard bringe sit hold foran med den hidtil største føring 13-19. Fire minutter senere blev det 15-22 ved Frederik Bjerre, hvilket udløste endnu en TTH-timeout og taktfaste klapsalver og tilråb fra et veloplagt Bette Balkan.

Herfra gik et ellers idérigt og godt angrebsspil i stå. Mors-Thy Håndbold kæmpede med at finde løsninger, og samtidig begyndte TTH’s målmand at redde bolde. Hjemmeholdet åd sig langsomt ind på Mors-Thy Håndbold, som var uden mål fra 45. minut til Mads Svanes forløsende scoring til 19-23 efter 53 minutter, og da var hjemmeholdet gået fra 15-22 til 19-22. Det blev helt tæt, da TTH reducerede til blot et enkelt måls forskel ved 22-23 med 31 sekunder tilbage, inden Mads Svane satte den afgørende scoring ind 5 sekunder før tid.

Dermed har Mors-Thy Håndbold lagt sig i toppen af kvalifikationspuljen inden de to sidste kampe på hjemmebane i begyndelsen af maj.

Kvalifikationsspil, HTH Herreligaen, 2. runde: TTH Holstebro - Mors-Thy Håndbold 22-24 (10-15)

Udvisninger: TTH Holstebro 3, Mors-Thy Håndbold 2

Stillinger undervejs: 1-2, 5-3, 6-7, 6-9, 7-12, 9-15, 11-15, 13-16, 13-19, 15-22, 16-22, 19-22, 19-23, 22-23

Tilskuertal: 1.958

Kommende kampe:
Kvalifikationsspil, HTH Herreligaen, 3. runde: Mors-Thy Håndbold - SønderjyskE Herrer
Onsdag d. 3. maj kl. 19.30 i Sparekassen Thy Arena | Mors

Inden kampen fejrer vi Bette Balkans 10 års jubilæum i hal 2. Her er der pølser, brød, øl og sodavand til alle, som har billet til håndboldkampen, og der vil være gæster og overraskelser på scenen.

Kvalifikationsspil, HTH Herreligaen, 4. runde: Mors-Thy Håndbold - Nordsjælland Håndbold