Mors-Thy-sejr i lokalopgør

Det blev Mors-Thy Håndbold, der løb med sejren over Skive fH efter et opgør, der indeholdt alt, hvad der kendetegner et lokalbrag. Flotte mål, små interne kampe i kampen, masser af udvisninger og en fyldt hal - ikke mindst takket være fænomenal opbakning fra Bette Balkan.

Mors-Thy Håndbold kom planmæssigt fra start og var i front på måltavlen de første 12 minutter, hvor Skive fH for første gang bragte sig foran ved 6-5. Et aggressivt forsvar ved kampens første udvisning til Mors-Thy Håndbold var med til, at gæsterne vant undertalsperiode, bragte sig foran med to mål for første gang i kampen og fremkaldte en timeout fra hjemmeholdet. Samtidig rullede Rasmus Henriksen gardinet ned i målet. Den unge keeper tillod kun en enkelt Skive-scoring i første halvlegs sidste 12 minutter og Mors-Thy Håndbold gik til pausen med en føring på 11-16.

Fra anden halvlegs start stjal Henriksens keeper-kollega, Bech billedet for en stund, da han reddede et straffekast. Og med to hurtige Mors-Thy-scoringer stod der pludselig 11-18. Men kampen var langt fra afgjort, og med fire mål i træk holdt hjemmeholdet spændingen intakt, mens Mors-Thy Håndbold egentligt spillede sig til fine muligheder, men var bragendes uskarpe foran mål i perioden.

Bjarke Christensen fik sat en stopper for Skives stime med 20 minutter tilbage af opgøret og stillingen 15-19. Herfra trak gæsterne fra igen, og Rasmus Bech gentog succesen med endnu en redning på straffekast. Igen trak Mors-Thy Håndbold fra - og igen formåede Skive at hente ind 19-22 efter 47 minutter, inden Erik Toft bombede to gange i træk, og Mors-Thy Håndbold igen havde en komfortabel føring på fem med 10 minutter tilbage på haluret. I kampens afslutning modtog Mads Hoxer rødt kort for sin tredje tominutters udvisning, og gæsternes sidste scoring blev sat ind af unge Oscar von Oettingen, og Mors-Thy Håndbold kunne juble over en firemåls-sejr over Skive fH.

HTH Herreligaen: Skive fH - Mors-Thy Håndbold 25-29 (11-16)

Udvisninger: Skive fH 3, Mors-Thy Håndbold 7
Diskvalifikation: Mads Hoxer, Mors-Thy Håndbold (3 x 2 min.)

Stillinger undervejs: 2-2, 4-5, 7-6, 10-13, 11-15, 11-18, 15-18, 16-22, 19-22, 20-25, 23-28

Tilskuertal: 1.080

HTH Herreligaen: Mors-Thy Håndbold - Skjern Håndbold