Jonas Gade.JPG

Sejr i intenst drama mod Lemvig-Thyborøn

Der var spænding for alle pengene, da Mors-Thy Håndbold onsdag aften vandt 29-27 over Lemvig-Thyborøn Håndbold efter en dramatisk håndboldkamp, som havde det hele: Masser af mål, masser af udvisninger, et direkte rødt kort og to fede fangrupper, som gav hinanden kamp til stregen gennem hele matchen.

Helt tæt
Gæsterne scorede kampens første mål, og der gik næsten seks minutter, inden Jonas Gade sørgede for, at Mors-Thy Håndbold kom på tavlen. Der var skiftevise føringer gennem hele første halvleg, og på intet tidspunkt var målforskellen større end to mål. Der blev gået til den på banen, og hele seks gange i første halvleg var der en spiller til afkøling - læg dertil at Marcus Dahlin blev præsenteret for et direkte rødt kort efter godt 20 minutters spil. Stillingen efter de første 30 minutter var helt lige 14-14, og var det ikke for lige rigeligt med store brændte chancer, så kunne Mors-Thy Håndbold have gået til pausen med en føring på 3-4 mål.

Gade topscorer
Det blev ligeså tæt i anden halvleg - også her var den største føring på to mål, og igen skiftede de to hold til at have momentum og være i teten. Erik Toft bragede igennem med nogle vigtige scoringer til 22-21 og 23-22 i en svær periode. Med 2 ½ minut igen var det helt lige 27-27, inden Lasse Pedersen dundrede bolden i fjerneste målhjørne, og til sidst kunne Jacob Hessellund score til slutresultatet 29-27. Kampens helt store spiller var Jonas Gade, som gjorde det grimme ved sine tidligere holdkammerater med seks kølige kasser, og samtidig løb han med topscorerværdigheden og blev også kåret til Man of The Match af tilskuerne i Thy Hallerne.

En stor tak til alle tilskuere i hallen - også de medrejsende fans fra Lemvig-Thyborøn, som var med til at sørge for, at der var gang i lægterne fra første fløjt. Det er dansk klubhåndbold og fankultur, når det er allerbedst.

Primo Tours Ligaen, 14. runde: Mors-Thy Håndbold - Lemvig-Thyborøn Håndbold 29-27 (14-14)