Sejr over TTH Holstebro og point med i Kvalifikationsspillet

To store comebacks i aften - Allan Toft Hansens og Mors-Thy Håndbolds - og en fantastisk holdpræstation sikrede Mors-Thy Håndbold en vigtig sejr og to point til det samlede liga-regnskab, som sender de blå drenge i kvalifikationsspillet med et point.

En propfyldt Thyhal var klar fra start, og selvom det hakkede lidt på banen i begyndelsen - bl.a. på grund af et par udvisninger og tre straffekast i kampens første fjerdedel. Mors-Thy Håndbold kom stærkt igen med Mads Thymann som indpisker og bragte sig foran 10-8 og 11-9, inden TTH Holstebro udnyttede tre tekniske fejl på stribe, og det blev 11-12 inden pausestillingen 12-15 til gæsterne.

Med to reduceringer kom hjemmeholdet godt fra land i anden halvleg, og der gik seks minutter inden første TTH-scoring. En stærk periode fra Frederik Bjerre gav udligning til 17-17 og senere blev det 19-19, inden gæsterne trak fra til 19-22, og det så ærligt talt lidt tungt ud, da kommende Mors-Thy-spiller, Frederik Tilsted, gjorde det til 20-24 med 13 spilleminutter igen.

Men Mors-Thy-spillerne ville det anderledes, og stille og roligt hentede de blå ind på TTH Holstebros føring - med tålmodigt og konsekvent 7 mod 6-spil og en effektiv Svend Rughave i målet. En stærkt spillende Mads Svane udlignede til 24-24 efter 52 minutter, og et minut senere bragte Kristian Vukman sit hold foran 25-24. Og herfra så hverken spillere eller Thyhallen sig tilbage, og der stod Marcus Midtgaard på hjemmeholdets tre sidste scoringer til 30-27 med stående klapsalver, inden gæsterne pyntede til slutresultatet 30-29.

Med sejren er Mors-Thy Håndbold sikre på at ende som minimum nummer 12 i grundspillet og dermed har vi et point med til de vigtige kampe i kvalifikationsspillet.

HTH Herreligaen, 25. runde: Mors-Thy Håndbold - TTH Holstebro 30-29 (12-15)

Udvisninger: Mors-Thy Håndbold 4, TTH Holstebro 2

Stillinger undervejs: 0-2, 3-5, 5-6, 10-8, 11-9, 11-13, 12-14, 15-16, 19-19, 19-22, 20-24, 26-24, 29-26

Tilskuertal: 1.314