Sejr på 26-25 over Nordsjælland og vinder af kvalifikationen

Med den fjerde sejr i træk har Mors-Thy Håndbold gjort rent bord i kvalifikationsspillet. Det betyder, at de blå vinder puljen, som udover æren giver en bonus på 75.000,- Det er første i klubbens historie, at alle fire kampe i kvalifikationsspillet er vundet, og fire sejre i træk er ikke sket siden sæson 2018/19, hvor Skanderborg Håndbold og Nordsjælland blev besejret i de sidste to grundspilskampe efterfulgt af to kvalifikationssejre over Lemvig-Thyborøn Håndbold og Nordsjælland Håndbold.

Sjældent har en kamp bølget så meget, som det var tilfældet i dagens kamp mod Nordsjælland Håndbold. Mors-Thy Håndbold begyndte kampen bedst anført af Marcus Midtgaard, som stod bag sit holds tre første scoringer. Mors-Thy Håndbold spillede godt, og mange bød flot ind, men Nordsjælland Håndbold kæmpede godt, og efter en periode på seks minutter uden Mors-Thy-scoringer, bragte gæsterne sig foran 9-10. Det varede dog kort, da Mads Thymann og Lasse P. svarede igen til 12-10. Gæsterne fik udlignet igen og bragte sig foran 14-16 ved pausen.

Efter pausen fik gæsterne deres første tre-målsføring ved 14-17 - igen efter en mindre scoringspause fra de blå. Men endnu en gang kom Mors-Thy Håndbold tilbage og fik udlignet til 18-18 efterfulgt af føringer på 19-18 og 21-20. Nordsjælland Håndbold hang på, og bragte sig igen foran ved 21-22 med 12 minutter tilbage af opgøret. Det blev også 21-24, men Mors-Thy Håndbold formåede endnu en gang at hente føringen med Kasper Lindgrens udligning, inden de sidste tre minutter bød på to straffekast, en strafferedning af Rasmus Henriksen, udvisning til Nordsjælland Håndbold og en afgørende scoring af Mors-Thy Håndbolds topscorer og Kampens Energibombe, Marcus Midtgaard.

Efter kampen var der afsked med blomster, billeder mm. til Allan Toft Hansen, Lasse Vuust, Oscar von Oettingen, Kristian Vukman, Andreas Nielsen, Axel Franzén, Frederik Bjerre, Tim Sørensen og assistenttræner Lars Krarup.

Kvalifikationsspil, HTH Herreligaen, 4. runde: Mors-Thy Håndbold - Nordsjælland Håndbold 26-25 (14-16)

Udvisninger: Mors-Thy Håndbold 2, Nordsjælland Håndbold 3

Stillinger undervejs: 3-1, 6-3, 9-6, 9-10, 12-10, 12-14, 14-17, 18-18, 19-18, 21-21, 21-24, 24-24, 25-25

Tilskuertal: 1.025