Lasse Pedersen.JPG

Smalt jule-nederlag til Ribe-Esbjerg HH

Det gik ikke Mors-Thy Håndbolds vej i årets sidste kamp på hjemmebane. De sidste fire minutter af første halvleg blev udslagsgivende for en ellers fin halvleg, hvor Mors-Thy Håndbold var med til 9-10, men Ribe-Esbjerg scorede de sidste fire mål inden pausen, og vi gik til pause bagud 9-14. Ligeledes var det få, men dyre minutter, som tegnede anden halvleg, og selv om hjemmeholdet var tæt på og havde mulighed for at udligne på frikast efter tid, så var det Ribe-Esbjerg HH, der tog en sejr på 22-23.

Kampens første scoring faldt efter små 8 spillede minutter, og den tilfaldt Ribe-Esbjerg HH. For Mors-Thy Håndbold var det Jacob Hessellund, der havde hånd på de to første scoringer. Mors-Thy Håndbolds bagspillere havde det svært mod Ribe-Esbjergs offensive forsvar og store fysik samt målmand Søren Rasmussen, som tog med både arme og ben - bl.a. to straffekast.

God anden halvleg
Mors-Thy Håndbold fik en god start på anden halvleg. Nicklas reddede straffekast fra Nicolai Nygaard og efterfølgende stjal Hessellund bolden og scorede på kontra til 10-14. Herefter reducerede Mors-Thy Håndbold yderligere ved Hoxer og Bergholt, og udligningen til 15-15 faldt efter tre scoringer i træk af Lasse P. Og lyst så det ud, da Allan Toft bragte hjemmeholdet foran 16-15 med et kvarter igen, men Ribe-Esbjerg ville det anderledes og udnyttede tekniske Mors-Thy-fejl til at bringe sig foran 16-19 og 17-22 efter 55 minutter.

Dramatisk slutning
De sidste fem minutter blev dramatiske. En to-minutters udvisning til gæsterne satte skub i Mors-Thy Håndbold, og da Jens Dolberg scorede til 22-23 med 34 sekunder igen, gik Mors-Thy Håndbold frem i helbanepres. Dommerne dømte passivt spil på Ribe-Esbjerg, og Mors-Thy Håndbold var på bolden med 8 sekunder tilbage. Det mundede ud i et frikast efter tid, som Marcus Dahlin desværre ikke formåede at score på - og altså et resultat på 22-23.

Tak til alle fans for en forrygende opbakning i Sparekassen Thy Arena | Mors. Og til alle som mødte op til Bette Balkans julehygge før og efter kampen. Glædelig jul til alle!

Primo Tours Ligaen, 17. runde: Mors-Thy Håndbold - Ribe-Esbjerg HH 22-23 (9-14)