Smalt nederlag til REHH

Der var optræk til noget stort i Sparekassen Thy Arena | Mors, da Mors-Thy Håndbold tog imod Ribe-Esbjerg HH. Desværre fik hjemmeholdet ikke omsat en ellers godkendt præstation og 2 x 30 minutters medrivende håndbold til point, og det var en flok skuffede spillere, der gik fra banen efter nederlaget på 29-31.

Ribe-Esbjerg HH indledte kampen med et voldsomt tryk - hurtigt angrebsspil og et par kontrascoringer. Mors-Thy’erne kæmpede forbilledligt og flere gange i løbet af første halvleg var hjemmeholdet lige ved at hente gæsterne, og første udligning kom ved 13-13 efter scoring af Asbjørn Madsen, inden debutanten Jacob Hessellund lukkede halvlegen af med en fremragende scoring og udligning til 15-15.

Inden da havde Søren P. brilleret med en perlerække af fine redninger, herunder straffekast, og var i flere tilfælde prisgivet på Ribe-Esbjerg HH’s ripost-scoringer. Der var masser af gode præstationer, bl.a. gjorde Mads K. Andersen et fint indhop med tre scoringer i træk, men første halvlegs højdepunkt var Søren Nørgårds pragtmål til 6-8 - et millimeterpræcist udkast fra Søren P - grebet i luften af Nørgård og efterfølgende lobbet over Tim Winkler i REHH-målet - en seriøs kandidat til Månedens Mål.

Erik Toft åbnede anden halvleg med en scoring og bragte også sit hold foran for første gang i kampen ved stillingen 18-17. Målfrekvensen steg betragteligt i anden halvlegs indledning, og således havde de to hold scoret 12 gange efter syv minutters spil. Det bølgede frem og tilbage, og mens Mors-Thy Håndbold skulle slide for målene, kom gæsterne lettere til deres.

Ribe-Esbjerg HH bragte sig foran med to mål for første gang i anden halvleg ved stillingen 25-27, og herefter blev det til føringer på både tre og fire mål, inden Mors-Thy Håndbold igen fik sat prop i. Og selv om værterne igen kom tæt på ved stillingen 29-31, var det for sent, og Ribe-Esbjerg HH løb med sejren i ligapremieren. Topscorer var Erik Toft, som også blev kåret til Kampens Spiller.

Herre Håndbold Ligaen, 1. runde: Mors-Thy Håndbold - Ribe-Esbjerg HH 29-31 (15-15)