Stærkt comeback sikrede sejr

Mors-Thy Håndbold er stadig med i kampen om at få to point med over i kvalifikationsspillet efter aftenens vigtige sejr over Århus Håndbold. Sejren kom i hus efter en lidt sløv start og bagud med 11-5 efter 20 minutters spil og en efterfølgende fuldstændig forrygende holdindsats af et ellers afbudsramt Mors-Thy-hold, som bare knoklede på og vendte 12-11 ved pausen. Med to hurtige scoringer efter pausen bragte Bjarke Christensen sit hold foran for første gang i kampen, og herfra var der kun én vej for gæsterne i Ceres Arena.

Nye spillere i nye roller
Det så ellers svært ud fra starten. Uden Mads Hoxer, Kasper Lindgren, Frederik Tilsted og Emil Bergholt, var der nye og større roller til flere spillere, som ellers ikke har fået så meget spilletid. Sander Øverjordet startede på banen, og det var også ham, der startede på målene for Mors-Thy Håndbold - det eneste i kampens første ni minutter. To udvisninger til Jonas Gade og Lasse Pedersen efter blot 5 minutters spil gav Århus Håndbold muligheden for at trække fra, og det gjorde de ved 4-1 og senere ved 11-5. Herfra fik Mors-Thy Håndbold bedre fat i forsvaret med Jens Dolberg som styrmand, samtidig med at Søren P. tog fra i kassen, og Mors-Thy Håndbold gik til pausen bagud med et enkelt mål.

Forvandlet Mors-Thy-hold
Efter 32 minutter kom udligningen og 13 sekunder senere den første Mors-Thy-føring i kampen, og det blev også til 12-14 ved Erik Toft, og det blev til hele 7 Mors-Thy-scoringer i træk, inden Århus Håndbold fik svaret igen. Men et forvandlet Mors-Thy-hold lod ikke værterne komme til fadet, og forsvarsudfordringerne fra første del af første halvleg var afløst af stærkt forsvarsarbejde, lette kontramål og flot angrebshåndbold. Mors-Thy Håndbold bragte sig foran 14-18, inden Århus Håndbold kom helt tæt på igen ved 18-19. Mors-Thy Håndbold trak fra, og et par strafferedninger fra Rasmus Bech i kampens slutning var med til at lukke kampen - og et slutresultat på 23-27.

HTH Herreligaen, 25. runde: Århus Håndbold - Mors-Thy Håndbold 23-27 (12-11)

Udvisninger: Århus Håndbold 0, Mors-Thy Håndbold 5

Stillinger undervejs: 1-0, 4-1, 5-4, 7-4, 11-5, 12-7, 12-10, 12-14, 13-16, 14-18, 18-19, 18-21, 20-25