Statistisk set...

Der er spillet 17 runder i 888ligaen sæson 17/18, og Mors-Thy Håndbold indtager 6. pladsen ud af de 14 bedste herrehold i Danmark. Som bekendt er pladserne 1-8 lig med en adgangsbillet til det, som alle 888liga-klubberne kæmper om: Slutspil!

I de 17 kampe har Mors-Thy Håndbold hentet i alt 17 point fordelt på 8 sejre, 8 nederlag og en enkelt uafgjort mod rækkens duks fra Skjern Håndbold. Vi har scoret 453 gange og Kasper Larsen og Ronnie Nicolaisen har fisket bolden ud af nettet 451 gange i den anden ende, hvilket gør os til det 8. mest scorende hold og på forsvarsdelen lægger vi os pænt midt i rækken med 7. færrest mål imod os.

Ser vi nærmere på spillernes individuelle præstationer, har Marcus Dahlin og Erik Toft placeret sig i den gode ende af topscorerlisten, som nummer hhv. 3 og 6. Dahlin har scoret 98 på 193 forsøg og en udnyttelsesprocent på 51, mens Erik følger trop med 90 scoringer på 166 forsøg og en udnyttelsesprocent på 54. Bemærkelsesværdigt for de to er, at samtlige scoringer er lavet i åbent spil, og altså ikke på straffekast, som de øvrige skytter på listen (foruden Ribe-Esbjerg HH’s Jacob Holm), har med i deres skudstatistik.

På listen med de bedste spillere fra straffepletten, har vi Nicolai Sommer som 9. bedste. Sommer har taget 27 straffekast, hvoraf 24 er gået i mål - en flot udnyttelsesprocent på 89.

De to herrer er også de to Mors-Thy-spillere med flest udvisningsminutter 9 x 2 minutter til begge, forfulgt af Allan Toft Hansen med 6 x 2 minutter. Mon ikke der bliver plads til Asbjørn Madsen på den liste, når han vender tilbage i februar…

På målmandsposten finder vi Kasper Larsen på en 10. plads med en samlet redningsprocent på 33 - 169 redninger på 509 skud - heraf 9 redninger på i alt 46 straffekast. Ronnie Nicolaisen ligger på 27. pladsen med 34 redninger på 127 skud - heraf 4 redninger på 27 straffekast.

Mors-Thy Håndbold har haft 3 tv-kampe mod hhv. GOG Håndbold (hjemme), KIF Kolding København (ude) og Skjern Håndbold (hjemme). De 3 kampe er gennemsnitligt blevet fulgt af 83.600 seere, og hele 108.000 så med i anden 2. halvleg mod Skjern Håndbold. Allerede nu er der to nye tv-kampe på programmet: Lørdag d. 10. februar mod GOG Håndbold på TV2 og tirsdag d. 13. februar mod Skanderborg Håndbold på TV2 Sport.

Ude i hallerne har i alt 22.064 personer indløst billet for at se Mors-Thy Håndbold, heraf 10.407 hjemme på Bette Balkan - det giver et pænt gennemsnit på 1.157 pr. kamp og en udnyttelse på lige knap 67 % af vores kapacitet i Sparekassen Thy Arena | Mors og Thy Hallerne efter de første 9 kampe.