Tæt nederlag i sæsonens sidste kamp

Mors-Thy Håndbold tabte sæsonens sidste ligakamp, og dermed måtte Mors-Thy’erne se både puljesejr og pengepræmie gå til Ribe-Esbjerg HH. Nogen køn håndboldkamp blev det ikke, og først i den sidste del af kampen hvor Mors-Thy Håndbold fik kæmpet sig tilbage, blev det for alvor spændende.

Det var en helt tæt første halvleg med skiftevise føringer til de to hold, som begge lavede tekniske fejl en masse. Søren P. fik en god start i Mors-Thy-målet og reddede bl.a. to straffekast i første halvleg. Angrebsmæssigt gjorde Marcus Dahlin god figur med fire scoringer inden pausen, og Mors-Thy Håndbold kunne gå til pausen foran med en enkelt scoring 11-10.

Ribe-Esbjerg HH begyndte anden halvleg ud med at udligne og bringe sig foran, hvilket blev en startskuddet til en god periode for hjemmeholdet, som skaffede sig kampens første firemålsføring ved 17-13. Ronnie Nicolaisen havde skiftet med Søren P, og han kom godt i gang med redninger på de første forsøg. Mors-Thy Håndbold hang efter og kom bagud med fire mål ved stillingen 20-16 med et kvarter igen. Herefter spillede Mors-Thy Håndbold 7-mod-6, og arbejdede sig stille og roligt tilbage i kampen om point, og Søren Nørgård kunne til stor jubel udligne til 22-22 med 56. spillede minutter. De sidste fire minutter blev dramatiske med udlignende mål af Mads K. Andersen og Frederik Tilsted, inden Ribe-Esbjerg HH fik tilkendt et straffekast, som Gunnar Steinn Jónsson udnyttede til kampens resultat 25-24.

I puljens anden kamp vandt Lemvig-Thyborøn Håndbold over KIF Kolding på 28-26. Dermed har Lemvig-Thyborøn sikret sig endnu en sæson i Herre Håndbold Ligaen, mens KIF Kolding skal spille de altafgørende kampe mod TM Tønder.

Herre Ligaen Kvalifikationsspil, 5. runde: Ribe-Esbjerg HH - Mors-Thy Håndbold 25-24 (10-11)