Tæt og hektisk nederlag i Lemvig

Vi fik ikke, hvad vi kom efter i Lemvig her til aften. Trods enestående opbakning fra over 150 medrejsende Mors-Thy-fans, som var med til at skabe et blåt og rødt inferno af larm, konfetti, trommer og jubel, tabte vi 25-24 efter 12-11 ved pausen.

Der kunne ikke proppes et menneske mere ind i arenaen, og opbakningen til begge hold samt rammerne om kampen var fra øverste hylde i dansk klubhåndbold.

Dahlin med 6 mål
Erik Toft lagde ud med at bringe sit hold foran 0-1. Siden fulgte Søren Nørgård trop til 1-2, som blev Mors-Thy Håndbolds sidste føring i kampen, herefter var det hjemmeholdet, som var i teten. Ikke meget lykkedes for Mors-Thy’erne, der bl.a. forsøgte sig med masser af stregindspil uden held. Lemvig-Thyborøn bragte sig foran med 4, men vi sled videre og især Dahlin fik skudt sig varm med seks scoringer i første halvleg. Det var også Dahlin, der udlignede til 10-10, inden Lemvig-Thyborøn igen trak fra til 12-10, og Allan Toft Hansen fik reduceret i absolut sidste sekund til pausestillingen 12-11.

Efter pausen udlignede Erik Toft til 12-12, hvorefter hjemmeholdet igen trak fra til 14-12 og 16-13. Herefter trak Jacob Hessellund først en udvisning på Lemvig-Thyborøns Jørgen Rasmussen og udnyttede efterfølgende overtallet til 16-14. Hjemmeholdet svarede igen og bragte sig foran 18-14. Søren Nørgård reducerede på straffe og efterfølgende Mads K. Andersen på tomt mål, og stillingen var 18-16.

7 udvisninger i 2. halvleg
Efter 0 udvisninger i første halvleg blev Mors-Thy Håndbold tildelt ikke færre end syv stk. i anden halvleg, og med to mand i overtal gik Lemvig-Thyborøn fra 19-18 til 22-18. Dahlins første scoring i anden halvleg kom efter små 24 minutters spil til 22-20, og han var også manden bag reduceringen til 22-21, og kampens sidste minutter var højspændte. Asbjørn Madsen fik direkte rødt kort, og hvilket Lemvig-Thyborøn udnyttede til at bringe sig foran med tre igen. Hessellund og Dahlin svarede igen, og ved stillingen 25-24 skød Lemvig-Thyborøns Jonas Gade på stolpen, og med syv sekunder igen havde Mors-Thy Håndbold muligheden, men kom ikke frem til en ordentlig afslutning, og Marcus Dahlin skød i paraderne på frikastet efter tid.

Cheftræner Søren Hansen:
- Det blev lige så intenst og hektisk, som vi havde regnet med, og set med neutrale briller var det en fed håndboldkamp med masser af fight og nerve. Set med blå briller er det selvfølgelig skidt, at vi ikke får point med fra Lemvig. Hele syv udvisninger i anden halvleg ødelægger rytmen i kampen og gør det svært at spille - men det undskylder ikke, at når man har store, frie chancer, så skal de puttes i kassen. Det formår vi ikke, og det bliver afgørende for os i dag.

Vi er kede af, at vi ikke kunne sætte prikken over i’et for alle de medrejsende fans i dag. Det var den vildeste kulisse, og vi er meget taknemmelige for opbakningen - det var helt fantastisk.

Herre Ligaen, 21. runde: Lemvig-Thyborøn Håndbold - Mors-Thy Håndbold 25-24 (12-11)