Videre til 1/4-finalen i Santander Cup

Der var drama til sidste sekund, da Mors-Thy Håndbold sikrede sig en plads i 1/4-finalen i dette års Santander Cup. KIF Kolding kom bedst fra start i opgøret, 0-2 stod der på måltavlen, inden Nicolai Sommer scorede hjemmeholdets første mål efter 5 ½ minuts spil. Inden da havde først Allan Toft og siden Søren P. og Erik Toft alle misset oplagte muligheder på KIF’s tomme mål. Gæsterne spillede 7-mod-6 hele kampen, men Mors-Thy Håndbolds forsvar dæmmede fint op for KIF’s store stregspillere og trykket fra Thynell, Irming og Gústafsson i bagkæden.

For første gang i kampen bragte Mors-Thy Håndbold sig foran ved stillingen 6-5 - Marcus Dahlin var skarpretter, og scoringen faldt efter en række gode redninger af Søren P. i Mors-Thy-målet. Et par udvisninger til gæsterne, debutscoring af Søren Nørgård og Nicolai Sommer i forrygende spilhumør med seks mål i første halvleg var hovedårsagerne til, at Mors-Thy Håndbold gik til pause med en 2-målsføring på 14-12.

Stefan Nielsen overtog dirigentstokken i anden halvleg, og han ville ikke stå tilbage for Sommers flotte præstation i første halvleg - og efter små 12 minutters spil havde Stefan Nielsen nettet hele seks gange. Mors-Thy Håndbold var foran størstedelen af anden halvleg, men KIF Kolding kæmpede bravt og hentede hjemmeholdet med seks minutter tilbage ved stillingen 26-26. Kampens sidste minutter var nervepirrende, og hallen drog et lettelsens suk, da Dahlin bragte sit hold foran 27-26 og et endnu større suk, da Lasse P. efterfølgende kunne have lukket kampen, men skød forbi det tomme KIF-mål.

Det hele endte med et frikast til KIF Kolding, og Søren P. hev kampens sidste redning frem, da han parerede Kasper Irmings forsøg i kampens sidste sekund - og dermed videre avancement til Santander Cuppens 1/4-finale. Lodtrækningen til den kamp finder sted i pausen i Super Cup-kampen mellem Skjern Håndbold og TTH Holstebro på TV2 sport.

Kampen bød desuden på debut i den blå trøje til Søren Nørgård og til Søren P, og Nicolai Sommer blev kåret til kampens Best Player.

Santander Cup, 1/8-finale: Mors-Thy Håndbold - KIF Kolding 27-26 (14-12)