Victor og Svane.JPG (2)
DR7A2762.JPG

Én lang jagt på stabilitet

Sæson 22/23 er snart forbi. I denne uge starter finaleserien, og det bliver enten Aalborg Håndbold eller GOG, der slutter af med medaljer af fineste karat, mens 3. pladsen bliver et anliggende mellem Skjern Håndbold og Fredericia HK. For Mors-Thy Håndbolds vedkommende sluttede sæsonen på en 9. plads efter en stærk præstation i kvalifikationsspillet. Cheftræner Niels Agesen har sat lidt ord på sæsonen:

- Overordnet er det vigtigste, at vi fik sluttet godt af, og forhåbentligt kan vi trække det med ind i den kommende sæson og bruge det som afsæt til at få nogle nye spillere spillet ind. Men ellers har stabilitet - eller mangel på samme - været et nøgleord igennem sæsonen. Især i efteråret kæmpede vi med tingene, og det var frustrerende at spille en fantastisk kamp den ene weekend, for så få dage efter at spille en rigtig dårlig kamp.

Så det har været én lang jagt på stabilitet, og undervejs var jeg nervøs for, om vi fandt den, og om vi ville stå stærkt nok i et eventuelt kvalifikationsspil. Men så pludselig i kampen mod Lemvig-Thyborøn den sidste dag i februar var den der. Vi spillede virkelig godt, og det blev vi groft sagt ved med sæsonen ud - især i kvalifikationskampene, hvor vi gjorde rent bord. Og jeg er helt med på, at det ikke var mod de bedste hold i rækken, men det var to kampe med mange nerver på efterfulgt af to, hvor der ikke var noget på spil, og alligevel spillede vi godt og stabilt, lyder det fra Niels Agesen.

Forventninger til sæsonen har været høje. Måske på grund af den gode sæson sidste år, måske på grund af Mors-Thy Håndbolds egen udmelding om at deltage i slutspillet igen på trods af den store åreladning af spillere efter sidste sæson.

- Mange mente, at det var for optimistisk, da vi sagde, at vi ville i slutspillet, men jeg mener, at jeg er ansat til at jage det ultimative, og jeg er 100 % sikker på, at samtlige spillere i truppen spiller for top 8, som vil være det ultimative for os. Vi vil gerne sætte barren højt og kæmpe alt vi kan for at lykkes, men det tog længere tid end forventet at spille 10 nye spillere ind og ramme niveau, og derfor blev det ikke slutspil i år.

Og ja, forventninger er høje, og det er de qua den store interesse og opbakning, der er til holdet og klubben. Vi har en suveræn opbakning ude og hjemme, i medgang og i modgang, så selvfølgelig er der nogen, der stiller krav og forventer, at vi gør det godt og leverer en god indsats hver gang. Jeg tror, at det er meget sundt, og vi skal nok stå på mål for det, så længe det er realistisk. Nu kommer der en sæson, hvor vi har hentet nogle spillere, som har mere erfaring og som har prøvet mere og på et højere niveau, men derfor er det ikke givet, at vi bare rykker opad i tabellen, for ligesom vi forstærker os, gør alle andre hold i ligaen det samme, og det er vigtigt at have for øje, lyder det fra cheftræneren.  

Og selv om det ikke blev slutspil, har der ifølge Agesen alligevel været mange højdepunkter og iøjnefaldende præstationer, som så absolut er værd at huske.

- Jeg har nævnt det en gang, men den stabile måde, vi afsluttede sæsonen på. Vi har ageret som en enhed, vi har snakket om tingene, vi har forberedt os, og der har ikke været behov for at skulle justere en hel masse, men i modsætning til tidligere har vi vist overskud, ro og mod, og det skal spillertruppen have ros for. Hvis jeg skal vælge en kamp ud, så er det helt klart Fredericia-kampen i Thyhallerne, hvor vi havde fuldstændigt styr på dem og sendte dem hjem med et 13-måls nederlag - og de har lige spillet semifinaler, skal vi huske. Vi ramte et rigtigt højt niveau i den kamp, og det var en positiv oplevelse.

Så synes jeg, at Rasmus Henriksen skal have ros, fordi sæson nummer to, efter man er slået igennem, ofte er svær. Han startede sæsonen med Vuust som makker, Svend kom tilbage omkring jul, og nu glæder vi os til en ny sæson, hvor vi skal finde ud af, hvordan vi får mest mulig ud af de to dygtige målmænd vi har. Og til allersidst vil jeg nævne Marcus Midtgaard, som længe har taget tilløb og allerede sidste sæson leverede fine præstationer, men i år har han virkelig vist, hvad han indeholder og hvor dygtig han er. Han er en type, der går stille med dørene, men jeg tror, at der er mere i ham, end det vi allerede har set, lyder det fra cheftræner Niels Agesen.

Niels Agesen er personligt sponseret af Reron