Victor og Svane.JPG (2)
Kolding.JPG

1 point i julegave i Kolding

Sikke en afslutning på 2016. Mors-Thy Håndbold kæmpede og sled sig til 1 point på udebane i Kolding - faktisk stod vi med begge points indenfor rækkevidde, inden et straffekast gav KIF muligheden for at udligne efter tid.

De to hold fulgtes ad kampen igennem - Mors-Thy Håndbold med et par føringer midt i første halvleg og altså igen helt til sidst i kampen, hvor Henrik Tilsted med sin 8. scoring gjorde det til 28-29. Også Marcus Dahlin glimrede med sine 9 mål, og Nikolaj Pedersen gjorde det fremragende i målet, da han blev skiftet ind efter 13 minutters spil med fantastiske redninger både i frit spil og på straffe.

Det blev en dramatisk første halvleg med direkte rødt kort til KIF’s Konstantin Igropulo efter en tackling i ansigtet på Nickolei Jensen - og i samme ombæring røg Magnus Landin til afkøling på bænken for at brokke sig. De blåklædte scorede relativt nemt på først Marcus Cleverly og siden hen Kasper Hvidt, og stillingen var 16-16 ved pausen.

Anden halvleg fortsatte i samme stil med masser af mål og ikke ret godt forsvarsspil i begge ender af banen. Heldigvis holdt Mors-Thy-drengene stand og bragte sig foran 29-28 med 25 sekunder tilbage, hvorefter hjemmeholdet tog time-out og fik spillet sig til et straffekast, som Bo Spellerberg altså udnyttede efter tid.

Henrik Tilsted var i hopla på fløjen i dag, hvor han havde fuldstændig styr på Kasper Hvidt - 8 scoringer blev det til:

- Det er så lækkert med et point hernede! Vi dækker ekstremt dårligt op og giver vores keepere dårlige betingelser - det er simpelthen utroligt at vi ikke er bagud med 4-5 stykker ved pausen. Vi spiller godt angrebsspil og scorer på vores chancer - det er som om, at vi smider hæmningerne og bare buldrer derudaf. Jeg får rigtig mange udspil i dag. Spillet bliver sat godt op, og de bliver ved med at bombe den ud til mig, og jeg har heldigvis tur i den.

Det er som om, at følelsen efter hver kamp bliver bedre og bedre. Vi kæmper røven ud af bukserne for hinanden, og det er bare så fedt at lille Mors-Thy Håndbold kan tage til Kolding og hente 1 point og faktisk være lidt skuffede, lød det med et smil fra Tilsted.

Niko P. kom på mål efter 13 minutters spil og diskede op med den ene store redning efter den anden på en aften, hvor Kasper Larsen ikke ramte sit vanlige høje niveau:

- Jeg var godt forberedt på KIF’s skytter og fik en god start med redninger på de første 2-3 skud, så jeg kom godt ind i kampen - og når man gør det, så kommer redninger nemmere, fordi selvtilliden vokser og man er i ”zonen”. Det var bare så pissefedt at spille og bidrage! Inden kampen ville vi nok godt have solgt den for 1 point, for KIF er et godt og rutineret hold, meeeen med de 2 points SÅ tæt på, så er det da lidt ærgerligt, sagde Niko P. efter kampen.

Assistenttræner Jonas Degnbol:

- Det er et fantastisk point at gå til julepausen på - også selv om vi kunne have ønsket os to med den afslutning på kampen. Som sportsmand så synes jeg, at vi taber et point hernede, men på den anden side så er det pissesejt at tage point med hjem fra KIF.

Vi spiller igen tålmodigt angrebsspil og får lagt en masse bolde ud til Tilsted, som scorer på alt - det var verdensklasse. Og Dahlin spiller en fremragende kamp, og så gør Niko P. en fantastisk indsats, da han afløser Larsen i kassen.

Nu venter en måned uden kampe, hvor vi bare skal træne, og det er 100 gange sjovere at gå til pausen med sådan et resultat og sådan en indsats, som drengene leverer i dag. Nu skal vi holde en god lang juleferie, inden vi tager arbejdshandskerne på igen i starten af januar.

888ligaen, 17. runde: KIF Kolding København - Mors-Thy Håndbold 29-29 (16-16)

Målscorere:
Marcus Dahlin 9
Henrik Tilsted 8
Nickolei Jensen 3
Nicolai Sommer 3
Christoffer Cichosz 2
Mads K. Andersen 2
Lasse Justesen 1
Stefan Nielsen 1

Næste kamp:
Mors-Thy Håndbold - SønderjyskE Herrer
Torsdag d. 9. februar kl. 20.30 i Thy Hallerne

Billetsalg til kampen starter sidst i januar.
Kampen vises på Tv2 Sport