Victor og Svane.JPG (2)
Web-Mors-Thy Håndbold-May 05 2024-_DSC4956.jpg

Av, den var tung

Vi formåede desværre ikke at tage det sidste skridt mod en plads i semifinalen. Ribe-Esbjerg HH tog sejren i den sidste og afgørende kamp i slutspillets sidste runde og indløste dermed billet til semifinalerne.

Gæsterne kom bedst fra start i en fejende flot kulisse, der både lyd- og antalsmæssigt sprængte rammerne. 2.033 tilskuere var på plads på lægterne – det højeste antal siden medaljekampen mod Skjern Håndbold i 2013.

Mors-Thy Håndbold spillede sig til flere store chancer, brændte mere end vanligt, men kom alligevel i front flere gange i første halvleg. Efter pausen vendte det. Gæsterne fra Ribe-Esbjerg HH trak stille og roligt fra og sikrede sig med sejren på 28-26 en plads i semifinalen, hvor de møder Fredericia HK.

Cheftræner Niels Agesen satte ord på efter kampen:

- Det er tungt. Jeg synes sgu, at det er synd for drengene, det er det værste. Og når det så er sagt, så har det været en fantastisk sæson, men lige nu er det svært at sætte sig ud over, at vi har smidt en mulig semifinale. Men jeg tror, at når vi kommer et stykke hen, at der vil være mere stolthed over den her sæson end der vil være ærgrelse.

- Jeg synes, at vi tabte til os selv. Det var som om, at nogen blev lidt bange - vi kom i hvert fald ikke med det samme tryk, samme flow og samme fart mod mål, som vi har gjort tidligere. Vi har ni redninger mere end Ribe-Esbjerg, men vi har også syv afslutninger forbi målet, og det siger måske meget om kampen og dens betydning, forklarer Niels Agesen.

- Vi kom ind i et slutspil, hvor vores forudsætninger så svære ud, men vi spillede med en frigjorthed og et mod, som vi næsten ikke havde set i sæsonen, og så bliver det ærgerligt at slutte på den her måde, hvor vi ikke får set den der styrede risikovillighed tilsat masser af mod. Men hvis vi binder tingene sammen for en hel sæson, har jeg set en gruppe af spillere, som alle har løftet sig, budt ind og stået imod i modgang, og jeg synes, at drengene havde fortjent mere og bedre, lyder det fra Niels Agesen.

Herreligaen DM-Slutspil, 6. runde: Mors-Thy Håndbold - Ribe-Esbjerg HH 26-28 (14-13)

Målscorere:
Mads Svane 10 (4)
Nicolaj Spanggaard 4
Lasse Pedersen 3
Kasper Didriksen 3
Henrik Tilsted 2
Henrik Toft Hansen 1
Kristoffer Vestergaard 1
Malthe Bull 1
Frederik Tilsted 1

Svend Rughave 15/40
Rasmus Henriksen 6/9

Udvisninger: Mors-Thy Håndbold 5, Ribe-Esbjerg HH 3

Stillinger undervejs: 0-2, 3-3, 6-5, 7-9, 10-9, 12-11, 14-12, 15-14, 16-16, 18-21, 20-22, 23-25

Tilskuertal: 2.033

Kommende kamp:
Santander Cup, 6. runde: Aarhus HC - Mors-Thy Håndbold
Torsdag d. 23. maj kl. 19.00 i Skæring Hallen