Victor og Svane.JPG (2)
Tobias Balsby.JPG

Balsby udtaget til U19-landsholdet

Tobias Balsby-Pedersen fra Mors-Thy Håndbolds talenttrup er udtaget til det danske U19-landsholds samling til Sparkassen Cup i tyske Merzig d. 26.-30. december.

For Tobias’ vedkommende er det første gang, at landsholdet og landstræner Claus Hansen kalder, så det er både glædeligt og overraskende:

- Jeg fik beskeden af min kære ven Kasper Lindgren - jeg sad i skolen og havde undervisning, da han og mange andre skrev tillykke til mig. I starten kunne jeg ikke rigtigt forstå det, men jeg er selvfølgelig meget glad og stolt over udtagelsen og muligheden for at trække den røde trøje over hovedet - det er jo noget vi allesammen drømmer om.

Turen går til Tyskland, hvor der afholdes en firenationers-turnering i Merzig. Modstanderne i pulje A hedder Polen, Island og den tyske klub HV Saar. Pulje B består af Tyskland, Schweiz, Holland og Norge.

- Jeg forventer at det bliver en god tur, hvor jeg forhåbentligt kan lære en masse både inde på og udenfor banen. Vi er en del debutanter, så vi er en del, som sikkert vil være lidt nervøse i starten. Det bliver spændende at se, hvordan vores niveau er i forhold til Polen, Island og det tyske klub hold som vi skal møde.

Til daglig slår Tobias sine folder på HF Mors U18-hold i 1. division, som lige nu indtager en 2. plads i rækken. Den 2. plads giver adgang til U18 Liga, som kun er forment de seks bedste hold i Danmark - og dermed kan én af Tobias’ drømme blive gjort til virkelighed allerede på lørdag:

- Drømmen er at spille så højt oppe som mit niveau rækker til, og der udover har jeg nogle delmål som f.eks. oprykning til Ligaen med U18-holdet i weekenden, hvor vi spiller mod Randers HH eller på tirsdag mod Aalborg Håndbold.

Tobias Balsby-Pedersen
Stregspiller på HF Mors U18, 1. div.
Født 21. februar 1998
Læs mere om Tobias her: http://morsthy.dk/hold-kampe/2-division/spillere/tobias-balsby

Ud over Tobias Balsby-Pedersen er der også lokalt islæt på U19-landsholdet i form af Sebastian Hinnerup og Frederik Tilsted (lillebror til Henrik Tilsted), som også begge spiller på HF Mors U18-hold.