Victor og Svane.JPG (2)
Niels Agesen.jpg (1)

Cheftræner Agesen: - Vi ramte niveauet i december

Et halvt år er gået, siden cheftræner Niels Agesen tog over i Mors-Thy Håndbold. I den tid har han og holdet spillet 16 ligakampe, 2 Santander Cup-kampe, 2 European League-kampe samt en række træningskampe, og status er en placering som nr. 11 i HTH Herreligaen og deltagelse i Santander Final4 for andet år i træk og for anden gang i klubbens historie.

- Personligt har det været spændende, lærerigt og hårdt og samlet set et fantastisk efterår for mig i forhold til at lære noget nyt. Jeg er faldet godt til, og Mors-Thy Håndbold er en god klub, som nyder stor opbakning fra sponsorer, fans og frivillige kræfter.

- Håndboldmæssigt har de første måneder været præget af manglede kontinuitet. Vi har skullet forholde os til en ”ny” trup uge for uge, ja nærmest dag for dag, grundet de mange skader - og med dem manglende ressourcer og kompetencer, hvilket har været voldsomt frustrerende. Samlet set vil jeg mene, at vi er en måneds tid bagud i forhold til at blive spillet sammen og lægge lag på - men når det så er sagt, så ramte vi et niveau i december, som er i nærheden af det, vi gerne vil være på, og som kan bringe os derhen, hvor vi gerne vil, lyder det optimistisk fra Niels Agesen.

Som alle andre steder og i de fleste andre ligaklubber har corona-smitten også været en faktor, der har spillet ind i Mors-Thy Håndbold. Først i opstarten hvor en uge blev hevet ud af kalenderen grundet smitte internt, så igen i slutningen af december hvor tre ligakampe blev udsat, og senest er en uges træningslejr i Portugal ændret til fem dage i Fjerritslev.

-  Det har selvfølgelig været træls, men det er en risiko, der har været og er for alle. Vi ville rigtigt gerne have spillet de tre kampe i juleperioden, for vi spillede godt i kampene op til, men det satte corona en stopper for. Nu skal vi først og fremmest have fastlagt de udsatte kampe i et i forvejen presset forårsprogram, og så skal vi forsøge at samle handsken op, hvor vi efterlod den i december. Vi skal skabe sportslig stabilitet, og vi skal kunne se hinanden i øjnene efter hver træning og kamp og sige, at indsatsen var i orden. Der kommer en masse tætte kampe, og vi skal være skarpe hver eneste gang, vi går på banen - og så må vi se på tavlen, når vi er færdige, siger cheftræneren.

Midt i alle ligakampene venter Santander Final4 i Herning i den sidste weekend i marts. Afslutningen på årets pokalturnering, hvor Mors-Thy Håndbold deltager som forsvarende mestre, og hvor de blå har trukket Aalborg Håndbold i semifinalen.

- Vi glæder os meget til Final4. Det er en gulerod, som vi har givet os selv ved at være skarpe i de to afgørende kampe mod Ribe-Esbjerg HH og Fredericia HK, og en forudsætning for at ramme noget der er, at vi skal gøre det godt og lidt mere til i turneringen, lyder det afslutningsvist fra Niels Agesen.