Victor og Svane.JPG (2)
DSC_9797.JPG

Cheftrænerens status på første halvdel af sæsonen

Efter forrige fredags kamp mod SønderjyskE kunne vi sætte flueben ved første halvdel af sæsonen - dog inklusiv en ekstra kamp, da vi mødte TM Tønder for anden gang, inden vi afsluttede de første 13 kampe. Sidenhen har vi også været i kamp mod HC Midtjylland - dvs. 15 kampe, 16 point og en aktuel 6. plads i 888ligaen. Side om side med Aalborg Håndbold, lige i hælene på TTH Holstebro og skarpt forfulgt af Århus Håndbold, Kolding København og Nordsjælland Håndbold, som i den grad rører på sig her i december.

Der er kommet ny mand i cheftrænersædet, men vi har selvfølgelig traditionen tro snakket med Søren Hansen, som har gjort status over efterårets kampe: 

- Jeg er jo skruet sådan sammen, at jeg tror på, at vi vinder hver gang vi går på banen. Tabellen lyver dog aldrig, så det kan jeg konstatere ikke er lykkedes. Ligaen er utrolig tæt og alle slår alle. Mange kampe er svære at forudsige og bliver afgjort på små marginaler. Overordnet synes jeg at vi har præsteret godt og stabilt i den første halvdel, kun med nogle små udsving. Vi har været med I alle kampe (- BSV) og haft muligheden for point. Vi har leveret godt på hjemmebane, hvor især sejrene over TTH Holstebro og Ribe-Esbjerg HH står skarpt for mig, og ligeledes har der været gode præstationer ude, hvor vi bl.a. vinder med et mål over Århus Håndbold efter at have været bagud stort set hele kampen.

Der har også været et par mindre gode oplevelser som mod BSV og KIF Kolding København, som scorer hhv. 40 og 35 mål mod os - det gjorde sgu lidt ondt, den måde vi tabte de to kampe på, især Kolding-kampen var en vild rutsjebanetur, siger Søren og fortsætter:

- Men som sagt har vi præsteret godt, og havde man sagt til mig inden sæsonen, at vi ville ligge nr. 6 efter 13-14 kampe, så havde jeg nok manet til besindighed og ydmyghed ifht. at Heino og jeg er nye på posterne og vi står med et forholdsvis nyt hold og nye tanker omkring hele setuppet. I dag vil jeg sige, at det er meget positivt med så mange point og imponerende hvor hurtigt vi har fundet hinanden i truppen. Det må og skal ikke blive en sovepude! Vi skal hele tiden være sultne efter point og det bliver utroligt spændende i næste halvdel. Jeg er sikker på at slutspilspladserne bliver afgjort på marginaler. Det kan være indbyrdes kamp og et mål der kan afgøre det forjættede slutspil!

Jeg kan godt lide fart over feltet; hurtigt spil med bolden, dueller, en direkte kontrafase og de nemme mål. Det er en mere risikobetonet spillestil, men den er også mere attraktiv og seværdig - og det er ikke fordi jeg nedprioriterer forsvarsdelen, for den er jo netop grundstenen for at kontradelen kan lykkes, forklarer cheftræneren.

- Der er et godt og spændende træningsmiljø i Mors-Thy Håndbold med masser af ærgerrige og træningsvillige spillere. Den håndboldfaglige snak går højt både på og uden for banen, og holdet har virkelig rykket sig på den taktiske forståelse - jeg synes, at vi har en spændende spillertrup med masser af muligheder.

Vi gør meget ud af, at vi er et hold, og INGEN er over holdet. Vi tror på egne og hinandens evner. Vi vil ikke bruge undskyldninger for skader mm. - i stedet holder vi fokus på de spillere, der kan spille og tror på at de kan levere og løse opgaven. Det har hele vejen været kendetegnende for spillerne og vores hold, at vi har en god intern kommunikation og at spillerne hjælper hinanden - også dem der ikke er på banen. DET ER karakteristisk for et stærkt hold, lyder skudsmålet fra cheftræneren.

Søren kom til Mors-Thy Håndbold i op til denne sæson efter 10 år i TTH Holstebro, og det var med en gevaldig sommerfuglesværm i maven - og gudskelov har Mors-Thy Håndbold været et positivt bekendtskab: 

- Det var en stor omvæltning for mig efter hele 10 år i TTH Holstebro, hvor jeg kender alle mennesker og hvert et hjørne i arenaen, men jeg var klar til at prøve noget andet, og jeg har set frem til skiftet med spænding i maven - og fra Dag 1 har jeg været positivt overrasket. Jeg er kommet ud af en tryghedszone og ud på dybt vand, og det har været udviklende for mig både som træner og som Søren.

Der er en god kultur og et dejligt nærvær heroppe, som jeg godt kan lide, og jeg sætter stor pris på det kæmpestykke arbejde med de unge mennesker, der bliver gjort heroppe - det er fedt, og jeg får stadig kuldegysninger når f.eks. en af de unge laver sit debutmål i ligaen - det er meningsfyldt og dejligt at se arbejdet give resultater, fortæller træneren begejstret. 

Og netop begejstring og entusiasme er lidt en anden størrelse på Mors og i Thy end hvad Søren ellers er vant til: 

- Jeg har kæmpestor respekt for området, for tilgangen til tingene heroppe og den dejligt entusiastiske opbakning til os. Jeg føler virkelig, at folk står bag mig og holdet, og det håber jeg og tror på, at de fortsætter med, når/hvis vi får modgang. Men det har også været anderledes at stifte bekendtskab med en ny egn, hvor de store armbevægelser er gemt godt væk og folk har benene solidt plantet i den nordvestjyske muld - og hvor ydmyghed i den grad er en dyd.

Og det må endelig ikke misforstås, for jeg synes at det er afsindigt gode værdier og dyder - jeg er bare mere kolerisk og udadvendt og vant til at sætte store ord på mine følelser, og heroppe tager folk det meste med stoisk ro og siger bare: ”Det er fint” eller ”Det er godt nok” - det skal jeg lige vænne mig til, lyder det afslutningsvist med et grin fra Søren Hansen. 


Vi har to kampe tilbage inden julepausen. På mandag d. 18. december kl. 19.30 mod Skjern Håndbold i Sparekassen Thy Arena | Mors og Lillejuleaften kl. 16.05 mod Ribe-Esbjerg HH i Ribe Fritidscenter. Kampen mod Skjern Håndbold vises på TV2 Sport, og det samme gør dele af kampen mod Ribe-Esbjerg HH. I foråret lægger vi ud mod GOG Håndbold. Kampen spilles i Gudme lørdag d. 10. februar kl. 16.10 og vises på TV2 Sport.