Comebacks gav sejr over Fredericia HK

Mors-Thy Håndbold kunne trække sig sejrrigt ud af eftermiddagens kamp mod Fredericia HK i Thyhallen efter et dramatisk opgør med skiftende føringer, store comebacks, temperamenter i kog og neglebidende spænding til det sidste.

Det var fart på i kampens indledning med syv mål på de første fem minutter. Mors-Thy Håndbold var med til 6-6, hvor Fredericia HK trak fra til 6-9 og 7-10, inden scoringer fra Magnus Norlyk, Henrik Toft Hansen, Johan Nilsson iskoldt på tomt mål og Nicolaj Spanggaard udlignede til 10-10 efter 18 minutter. Men igen var det gæsterne, der trak fra til 10-12 og 11-13, inden Mors-Thy Håndbold sluttede første halvleg perfekt af med tre mål i træk til pauseføringen 14-13 og med Nicolaj Spanggaard som mest scorende efter 1. halvleg.

Mors-Thy Håndbolds start på anden halvleg var til gengæld langt fra perfekt. Fredericia HK bragte sig foran 15-17, og Niels Agesen tog resolut en timeout efter 36 minutter. Den havde desværre ikke den store effekt, da gæsterne trak yderligere fra til 15-19. Men så indledte Mors-Thy Håndbold for tredje gang et comeback. Mads Svane fik stoppet blødningen, Henrik Tilsted x 2 og Rasmus Henriksen på tomt mål, og der var udlignet til 19-19 med 18 minutter tilbage på uret. Mors-Thy Håndbold misbrugte muligheden for 20-19, og den tog Fredericia HK i stedet og bragte sig foran 19-21. Marcus Midtgaard svarede hurtigt igen med et powermål til 20-21, inden FHK scorede to gange til 20-23 efter 50 minutter.

Det blev så til gengæld gæsternes sidste scoring inden Martin Bisgaards reducering til 25-24 i kampens allersidste sekunder, for endnu en gang og for fjerde gang i kampen kæmpede Mors-Thy-spillerne sig tilbage. Det startede med et lækkert gennembrud fra fodrappe Victor Norlyk, hjulpet godt på vej af en udvisning til gæsterne og en scoring fra Marcus Midtgaard. Udligning til 23-23 stod Mads Svane for, og taget lettede, da Henrik Tilsted satte bolden ind på straffekast til 24-23 efterfulgt af Mads Svane til 25-24 - alt sammen garneret med et stærkt forsvar og store redninger fra Rasmus Henriksen, som kun tillod én FHK-scoring de sidste ti minutter.

Mors-Thy Håndbold har nu 5 point for de første 4 kampe i Herreligaen.

Herreligaen, 4. runde: Mors-Thy Håndbold - Fredericia HK 25-24 (14-13)

Udvisninger: Mors-Thy Håndbold 3, Fredericia HK 2

Stillinger undervejs: 1-2, 5-4, 7-10, 10-10, 10-12, 14-13, 15-15, 15-19, 19-19, 19-21, 20-23, 23-23

Tilskuertal: 1.179

Herreligaen, 5. runde: Nordsjælland Håndbold - Mors-Thy Håndbold