Victor og Svane.JPG (2)
Tv2_Sport.jpg

Det 11. bud: Du skal elske dit håndboldhold

Hvorfor sender TV 2 SPORT så meget håndbold? Og: Hvorfor sender TV 2 SPORT altid "de andre"? Få svarene – her.

Hvad har Thomas Kristensen og Bent Nyegaard til fælles? Hvad har Michael Stærke og Lars Christiansen til fælles? Hvad har Jonas Risager Nyhøj og Peter Bruun Jørgensen til fælles?

Har du allerede et bud?

De arbejder på TV 2? Ja. De arbejder på TV 2 SPORT? Ja. De er en del af håndboldredaktionen på TV 2 og TV 2 SPORT? Ja, det er alt sammen rigtig nok, men det er ikke det, jeg tænker på.

Lad os prøve med nogle flere. Så kan det være, at du kommer på det rigtige:

Hvad har Ulrik Jönsson og Claus Møller Jakobsen til fælles? Hvad har Stine Bjerre Jørgensen og Trine Nielsen til fælles? Hvad har Morten Ankerdal og Heidi Møller Eskildsen til fælles?

Hvis du ikke har gættet det nu, så kommer jeg dig til undsætning. De er alle vilde med at lave tv, og de er alle vilde med håndbold. Og det er den primære grund til, at de er udvalgt til at være på TV 2 og TV 2 SPORTs håndboldredaktion. Her skal man nemlig kunne mærke, at vi elsker håndbold.

Danmarks største

Vores kærlighed til både sporten og tv-mediet skal gå gennem marv og ben. Det skal kunne mærkes, når man tænder for sit tv - uanset om det er på hovedkanalen TV 2 eller Danmarks største dedikerede sportskanal, TV 2 SPORT, at vi simpelthen elsker vores job. Det gør det nemlig meget sjovere at se på - for jer, der ser med.

Og det er der rigtig mange af jer, der gør! Altså ser med. Der var nok ikke mange, der på forhånd ville have gættet på, at vi kunne få så høje seertal til de to hjemlige ligaer i håndbold, at vi fast kunne sende så mange håndboldkampe. TV 2 SPORT gik i luften for over to år siden, og vi forsøgte os med at sende en del håndboldkampe hver uge. Det gik godt. Det gik faktisk meget godt. Selv om jeg altid er meget optimistisk, så gik det endnu bedre, end selv jeg havde turde tro på. Derfor sender vi nu endnu flere håndboldkampe hver eneste uge. Det gik ganske enkelt så godt, at vi skruede op for succesen.

Tit sender vi en håndboldkamp om mandagen, en kamp om tirsdagen, to kampe om onsdagen - og en om torsdagen. På TV 2 SPORT. Og så lige en ekstra på TV 2 om lørdagen. Fra 888ligaen for herrer. Og fra Primo Tours-ligaen for kvinder. Og fra Santander Cup pokalturneringen. Og hvorfor gør vi det? Ja, det gør vi af den simple grund, at det er der rigtig mange danskere, der gerne vil se på. Og vi vil gerne sende noget, som mange gerne vil se.

Du tager fejl…

Hvorfor sender I aldrig ”vores” hold? Hvorfor sender I altid ”de andre”. Ja, det er nok det spørgsmål, vi får flest gange. Som regel er det forkert… Ja, som regel passer det ikke. Når folk tror, at vi ”aldrig” sender deres hold. Og at vi ”altid” sender de andres hold. Vi sender nemlig mange forskellige hold, og vi sender meget varieret. Både herrer og damer. Og både top og bund.

Der er en masse faktorer, der spiller ind, så man ikke bare kan sige: Hvorfor sendte I den og den og kamp og ikke den og den kamp? Det kan være, at hallen ikke var ledig til tv-produktion, den dag vi kunne sende kampen. Det kan være, at et af holdene har været i aktion i europæisk håndbold, så kampen ikke kan flyttes derhen, hvor vi kan vise den. Det kan være, at vi har en pragtfuld All England badmintonturnering eller en knald eller fald ishockeykamp eller basketballkamp, som ligger på lige præcis samme tidspunkt. Eller måske noget dansk racerløb, dansk speedway, et fedt cykelløb, et VM i skiskydning eller nogle stærke danske svømmere i aktion, så vi ikke lige kan sende håndbold den dag. Der kan være mange grunde. Måske skal Caroline Wozniacki spille en vigtig turnering lige præcis dér.

Det er klart, at der er nogen hold, vi sender flere gange end andre. Det hænger sammen med to ting: 1. Hvordan de klarer sig i ligaerne. 2. Hvor mange der ser dem, når vi sender dem. Så du kan faktisk hjælpe dit hold…

Sådan hjælper du til

Der er nemlig en klar tendens til, at jo flere mennesker, der er i hallerne og jo bedre stemning, de laver – jo bedre tv bliver det. Og bedre tv har det jo med at give flere seere. Altså: Hvis du sørger for at elske dit hold. Hvis du sørger for at dukke op til alle kampe – også tv-kampe. Hvis du laver den bedst mulige stemning til disse kampe. Så er du med til at gøre tv-produktet bedre, og så er du med til at sikre dit hold flere kampe.

På den måde skal du egentlig være lidt ligesom alle dem på min håndboldredaktion. Alle dem jeg nævnte oppe i toppen af artiklen, der skal være vilde med tv og vilde med håndbold. Hvis du er lige så vild med tv og lige så vild med håndbold og lige så vild med dit hold – så hjælper du til at skabe godt tv. Til gavn for dit hold.

Ja, okay: Så hjælper det som sagt også, hvis dit hold vinder. Men det kan hverken du eller jeg eller TV 2 SPORTs håndboldredaktion gøre så meget ved. 

TV 2 SPORT. Vi ses.

Med venlig hilsen John Jäger
Chefredaktør på TV 2 SPORT.

PS: Må jeg ikke lige bringe en reklame? Du skulle tage og se både vores håndboldmagasin ”Kontra”. Og dets lillebror ”Bents”. Der er så meget kærlighed til håndbold i de to magasinprogrammer hver uge.