Victor og Svane.JPG (2)
Marcus-Dahlin_1.jpg

Det' Dahlin!

Marcus Dahlin. Navnet må efterhånden klinge velkendt i alle håndboldinteresseredes ører - med en aktuel 8. plads på topscorerlisten i 888ligaen, fire gange på Rundens Hold og senest kåret som Månedens Spiller i februar måned. Vi kender 2-metermanden fra banen, men hvordan vil Dahlin karakterisere sig selv - både på og udenfor banen?

- På banen er min ”opgave” at være skytte. Min højde gør, at jeg skal skyde, men med tiden er jeg blevet bedre til vurderingsspillet og har små indbyrdes aftaler med f.eks. vores stregspillere. Mentalt er jeg blevet stærkere over de sidste år - jeg tror på mig selv, og jeg ved at jeg kan, og at jeg er en god håndboldspiller. I øvrigt noget som den megen spilletid her i Mors-Thy Håndbold har været med til at udvikle yderligere.

Samtidig har jeg også udviklet mig spillemæssigt her. Det var svært i starten både for mig og for holdet, fordi vi ikke kendte hinanden så godt, og det tager tid at lære hinanden at kende og finde ud af hvad virker for os, hvordan skal vi spille og hvem gør hvad - det har vi fået styr på nu, og jeg synes at vi har været i en opadgående kurve siden december måned.

Hvis jeg skal beskrive mig selv som menneske med ét ord, må det være ”positiv”. Jeg er meget sjældent sur og kan godt lide at sprede godt humør omkring mig. Jeg nyder livet og gør de ting, som jeg har lyst til og som gør mig glad. Jeg trives jättegott både i Mors-Thy Håndbold og i Viborg, hvor jeg er bosat. I min fritid ses jeg en del med Carin Strömberg, som spiller i Viborg HK, men ellers nyder jeg også mit eget selskab og kan bl.a. godt lide at spille guitar.

Klubmæssigt trives jeg i Mors-Thy Håndbold, som er et sted hvor folk er meget nede på jorden, og hvor der er en nærmest familiær tone. Det er sjovt at komme til træning, og jeg er glad for mine holdkammerater og de ansatte i klubben. Opbakningen med Bette Balkan i spidsen er rigtig god, og den er kun blevet bedre og bedre gennem sæsonen. Vores fans er med på både ude- og hjemmebane, og de er medvirkende til at vi vinder kampe. Nu gælder det Aalborg Håndbold på lørdag, hvor jeg har hørt at der også kommer en del fans, så jeg håber at vi kan levere en god kamp og måske overraske deroppe.

Holdkammeraternes tre ord om Dahlin:
Tilsted: Tøsedreng, sovetryne og cutiepie
Cichosz: Træt, humørspreder, doven 
János: Smuk, søvnig, cool
Sommer: Doven, skydegal og sovetryne

Marcus Glenn Dahlin
Født: 29. maj 1991 i Göteborg
Bosat i Viborg
Uddannet elektriker
I Mors-Thy Håndbold siden 1. juli 2016 - 21 kampe og 108 mål
10 A-landskampe for Sverige