Victor og Svane.JPG (2)
Tilsted stopper.jpg

En ægte klubmand siger farvel

Efter fem år i den blå trøje og med Mors-Thy Håndbolds logo på hjertet spiller Henrik Tilsted lørdag sin sidste kamp for klubben i denne omgang. Den 23-årige fløjspiller debuterede på liganiveau i 26-12-sejren over Skive fH på hjemmebane i Sparekassen Thy Arena | Mors den 7. februar 2014, og siden da er det blevet til 283 scoringer i fordelt på i alt 98 ligakampe.

Henrik Tilsted kom til HF Mors fra Vestervig KFUM som U12-spiller og drog videre nordpå som 2. års U16-spiller, hvor gymnasiet og Aalborg Håndbold trak. Da han stod overfor seniorkarrieren, blev han hentet til Mors-Thy Håndbold - det var til sæson 13/14. Tilsted er en af efterhånden mange lokale drenge, som har taget hele turen fra ungdomshåndbold i enten Thisted IK eller HF Mors til en plads i Mors-Thy Håndbolds ligatrup. Det er dog langt fra alle, der har formået at bide sig fast for alvor - både i startopstillingen og i publikums hjerter - men dét har Tilsted. Han er et velkendt og vellidt ansigt blandt moderklubbernes medlemmer og færdes hjemmevant i HF Mors, hvor han gennem en årrække har fungeret som træner.

Vi bad Tilsted fundere over sin tid i Mors-Thy Håndbold, og ud af det kom en snak om gode minder, om Bette Balkan og om kærligheden til den klub og det sted, han er vokset op.

Prøv at sætte ord på din tid i Mors-Thy Håndbold:

- Det har været nogle sindssygt gode år, hvor jeg er gået fra at spille på 2. divisionsholdet, til at få mere tillid og tid på banen og blive en af de bærende kræfter på ligaholdet. Hånden på hjertet, så troede jeg ikke helt på det i starten, og det var vildt, da muligheden for at træne med ligatruppen opstod allerede i min første sæson som senior.

På trænerbænken startede vi ud med Anders Thomsen, som hurtigt blev erstattet af Jan Paulsen. På min position huserede kapaciteter som Rasmus Skram og Kasper Kvist, som var gode læremestre, og det blev nok mit held, da jeg, qua Skrams beslutning om at stoppe, fik en større rolle, som gav mig modet til at fortsætte. Jan Paulsen har været en stor del af min udvikling. Han gav mig masser af spilletid, men udfordrede mig også i min rolle på holdet - til at gå forrest og tage ansvar, selv som ung spiller og når det var svært. Efter Skram og Kvist kom først Sommer og dernæst Stefan, som begge blev omskolet til andre pladser end venstre fløj, så jeg blev førstevalg, hvilket har været med til at udvikle mig yderligere.

Tiden i Mors-Thy Håndbold har ikke bare rykket mig som spiller, men også som menneske. Takket være klubbens gode værdier og nogle gode holdkammerater og trænere gennem årene, som jeg har lært en masse af og kunnet sparre med. Jeg er blevet mere selvstændig, moden og mere afslappet, selv om jeg stadig er en ”brallerrøv” - det lyder nok lidt corny, men min tid her har gjort mig til en bedre udgave af mig selv.

Er der et bestemt øjeblik, som du husker?

- Der er flere øjeblikke, som står helt klart for mig.  Det første er min ligadebut på hjemmebane i en propfyldt arena. Det er jo det, alle drømmer om, og det var virkelig stort for mig. Så er der slutspillet i sidste sæson - eller mere akkurat - kampen mod Århus Håndbold i Thy Hallen, hvor vi kvalificerede os til slutspillet. Jeg har ALDRIG nogensinde oplevet en stemning som den aften i Thisted! Sammen med tilskuerne blæste vi Århus Håndbold bagover fra første fløjt, og da vi efter kampen gik nogle runder på banen, blev folk bare ved med at klappe og råbe ”MORS-THY, MORS-THY”. Det var kulminationen på en fed sæson, hvor hårdt arbejde virkelig gav pote.
En sidste ting som jeg aldrig vil glemme er udekampen mod Århus Håndbold i år, hvor min lillebror Frederik fik sin debut på liganiveau. Vi spillede ved siden af hinanden, og det var en helt speciel oplevelse - jeg var bare SÅ stolt af Frederik.

Og en ting som er helt generel: Vores hjemmebane og vores fans. Selv efter fem år kan det stadig være helt sindssygt og ganske overvældende. Mors-Thy Håndbolds fans giver sig altid 100 %, og vi ved, at der er opbakning og en ubeskrivelig atmosfære til alle vores hjemmekampe, samtidig med at mange også tager med på udebane - det er helt specielt og ret fantastisk.

Hvad betyder Bette Balkan for jer spillere?

- De betyder meget, rigtigt meget. De er som et energiboost, der giver os lyst til at arbejde endnu hårdere og spille endnu bedre. Vi tror på sejr uanset hvem vi møder på hjemmebane, fordi vi VED, at de er på plads og lægger et kæmpetryk på modstandere, dommere, observatør mm. De er den ottende mand, og der er en slags gensidig kærlighed mellem banen og lægterne.

Hvordan har du det i maven her før din sidste optræden i den blå trøje?

- Puha, jeg er et væld af følelser. Glæde over alt det, jeg har opnået og samtidig en form for tristhed over at fem forrygende år i Mors-Thy Håndbold snart er forbi. Det bliver hårdt for mig - det har det været længe - faktisk siden jeg tog beslutningen.

Det er jo her jeg kommer fra. Jeg er født og opvokset med Mors-Thy Håndbold, og jeg så mine første kampe i den gamle Ungdomsgård. Mors-Thy Håndbold er meget mere end en klub for mig. Det er her, jeg har udviklet mig, og det er her, jeg har fået muligheden for at spille på højeste niveau, og når jeg kigger rundt i hallen, kender jeg halvdelen af de mennesker, der sidder på lægterne. Klubben har taget sig godt af min familie og min kæreste, så de også er blevet en del af det, og de har været fornøjede med at være her.

Men allermest er det en følelse af stolthed. Stolthed over at have fået lov til at spille i Mors-Thy-trøjen i fem år. Det har været en drengedrøm, der er gået i opfyldelse, og Mors-Thy Håndbold vil altid være en helt særlig klub for mig. Det bliver specielt at gå på banen på lørdag og vide, at det er den sidste kamp, og det bliver ekstremt hårdt, når kampen er forbi, men når det skal være, så jeg er glad for, at vi spiller på hjemmebane, hvor der er mulighed for at takke de mange mennesker, som har bakket mig og holdet op til hver eneste kamp.

Henrik Tilsteds sidste kamp er på lørdag d. 5. maj kl. 15.00 i Thy Hallerne, hvor Mors-Thy Håndbold spiller mod Ribe-Esbjerg HH i kvalifikationsspillet.
Efter kampen er der Afterparty med kåring af Årets Spiller og Årets Talent samt afsked med de spillere, som stopper i Mors-Thy Håndbold: Nickolei Jensen, Lasse Justesen, Kasper Larsen og altså Henrik Tilsted.

Køb billetter til kampen her: http://shop.morsthy.dk/