Endnu et point til tabellen

Mors-Thy Håndbold tilkæmpede sig onsdag aften et point på udebane i Kolding efter en rodet affære. De blå fik en stærk start og bragte sig foran 0-4 efter blot 4 minutters spil. ”Fire-fire-fire-fire-nul” rungede det ned mod banen fra Bette Balkan og Mors-Thy Håndbold Akademi, mens KIF Kolding tog timeout. Især Svend Rughave og Lasse Pedersen startede godt – sidstnævnte med fem mål på lige så mange forsøg på de første 10 minutter.

Fem minutter gik der før hjemmeholdet satte deres første mål ind, og otte minutter senere udlignede de til 6-6. Momentum skiftede, og hjemmeholdets første føring kom ved 11-10 efter 21 minutter. Føringen skiftede hænder en gang til inden pausen, da Magnus Norlyk omsatte en kontra til 13-14, men en straffekastscoring til Kolding gjorde det hele lige til pausen, hvor stillingen var 14-14.

En udvisning til Marcus Midtgaard efter 35 minutter gav hjemmeholdet muligheden for at slå et lille hul, og for første gang i kampen var Mors-Thy Håndbold nede med to mål. Det blev også tre måls forskel ved 20-17 efter 39 minutter og en periode, hvor Mors-Thy Håndbold kæmpede med at finde netmaskerne, og Marcus Midtgaard blev tildelt sin anden udvisning.

Efter 43 spilleminutter var stillingen 22-19, men en god periode med tre i træk fra topscorer Lasse Pedersen og Mors-Thy Håndbold havde udlignet. Og det så godt ud, da de blå bragte sig foran 22-24 med under ni minutter tilbage af opgøret. Men endnu en gang bølgede kampen tilbage, og Kolding var foran 25-24, 26-25 og 27-26. Lasse P. udlignede til 27-27, Nichlas Hald bragte Mors-Thy Håndbold foran 28-27 med 1 ½ minut igen. Kolding udlignede, og kampens sidste angreb løb ud i sandet for Mors-Thy Håndbold, som dermed kan sætte endnu et vigtigt point på kontoen i Herreligaen.

Næste kamp er allerede på søndag d. 6. oktober kl. 15.30 i Sparekassen Thy Arena | Mors. Du kan købe dine billetter til kampen her:  https://shop.morsthy.dk/

Herreligaen, 5. runde: KIF Kolding - Mors-Thy Håndbold 28-28 (14-14)

Udvisninger: KIF Kolding 1, Mors-Thy Håndbold 4

Stillinger undervejs: 0-4, 3-5, 6-6, 8-10, 12-10, 13-13, 17-15, 20-17, 20-19, 22-23, 25-24, 27-28

Tilskuertal: 1.870