Victor og Svane.JPG (2)
Søren Hansen.JPG

Et tilbageblik på efteråret

Et nyt år er skudt i gang, og dermed er det blevet tid til at se tilbage på det forgangne, og vi starter med lidt statistik.

Efter 17 spillerunder i Primo Tours Ligaen ligger Mors-Thy Håndbold på 9. pladsen - lige udenfor det fine selskab, som giver adgang til slutspil. Der er to point op til SønderjyskE Herrer, som indtager 8. pladsen. Vi er det eneste hold, som har slået det suveræne tophold, Aalborg Håndbold, i ligaen, og derudover har vi taget store skalpe som TTH Holstebro og Skjern Håndbold.

I 17 kampe har Mors-Thy Håndbold hentet i alt 16 point fordelt på 8 sejre og 9 nederlag - et pointgennemsnit på 0,94 - hvilket i øvrigt også var gennemsnittet ved julepausen i 2012.

Mors-Thy’erne har scoret 453 mål (gns. 26,6) og har indkasseret 468 (gns. 27,5) i den anden ende. Det gør os til det tredjemindst scorende hold i ligaen. Defensivt er vi det 6. bedste hold overgået af TTH Holstebro, Ribe-Esbjerg HH, Aalborg Håndbold, SønderjyskE Herrer og Skjern Håndbold.

Ser vi nærmere på spillernes individuelle præstationer, er Erik Toft topscorer med 68 mål på 129 forsøg, hvilket rækker til en 20. plads i ligaen. Han bliver efterfulgt af Jacob Hessellund med 53 scoringer på 72 forsøg - heraf er 22 sat ind på straffekast. Mors-Thy Håndbold er femtebedst i den disciplin med 38 mål på 49 forsøg.

På ”Bisselisten” har Kasper Lindgren indtaget 8. pladsen og rollen som den hårde hund med 9 gule kort og 10 2-minutters udvisninger i 17 kampe. I alt har Mors-Thy Håndbold fået 55 udvisninger og to direkte røde kort.

I alt 24.599 tilskuere har overværet Mors-Thy Håndbolds kampe - heraf 12.180 til vores kampe på hjemmebane i Thy Hallerne og i Sparekassen Thy Arena | Mors.

Og så er det cheftræner Søren Hansens tur:

- Jeg gik en smule skeptisk ind til sæsonen efter salget af Mads Andersen, som havde en stor og betydelig rolle i Mors-Thy Håndbold sidste sæson, og jeg var ærligt talt spændt på, hvor vi stod. Men truppen har arbejdet formidabelt, og vi har spillet nogle kampe på utroligt højt niveau med flot og seværdig håndbold. Når vi rammer dagen, har vi et utroligt topniveau, og har jo bl.a. hentet nogle fede sejre over Aalborg Håndbold, Skjern Håndbold og TTH Holstebro - det er er jeg utroligt stolt af.

Svingende niveau og tætte kampe
- Men desværre har vi også vist, at vi er ret svingende, og at vores bundniveau til gengæld også er lavt - eksemplificeret i Skanderborg-kampen, hvor vi var spillet ud af banen. Så mit håb er, at vi bliver mere stabile her i foråret. Vi har også spillet mange tætte kampe, hvor det har været marginalerne, der har været afgørende som i årets sidste to kampe mod hhv. GOG Håndbold og Ribe-Esbjerg HH.

Elsker fejringen
- Alle vores sejre har selvfølgelig været fantastiske, men skal jeg fremhæve én ting, så må det være den måde, hvorpå vi står sammen på Mors og i Thy. Jeg ELSKER den måde, som vi fejrer en sejr sammen med Bette Balkan og hele hallen. Det er så hårene rejser sig, når vi synger sammen, og jeg synes, at det er helt unikt at dele de store oplevelser, og den fællesskabsfølelse det giver, den er fantastisk.