Victor og Svane.JPG (2)
FOTO- Kasper Glintborg_0-70.jpg

Farvel, Wille

I dag er det officielt cheftræner Jonas Willes sidste arbejdsdag i Mors-Thy Håndbold. Afskeden med spillere, stab m.fl. er taget, flyttekasserne er pakket og sendt mod Sverige, og et par ugers sommerferie venter, inden den sympatiske nordmand starter sit nye job i Kristianstad.

Jonas Wille blev træneren bag den første titel i Mors-Thy Håndbolds historie, og selv om det er gået op og ned i løbet af sæsonen, så overgår den fornemme pokaltitel både downperioden i efteråret, og det faktum at Mors-Thy Håndbold ikke nåede sæsonmålet om at komme i slutspillet.

- Min tid i Mors-Thy Håndbold har været vældig fin. Vi startede ekstremt godt, efterfulgt af en periode med modgang, og så er det jo eksploderet i den her fantastiske afslutning med vores sejr i Final4, hvor jeg heldigvis også nåede at opleve Bette Balkan for fuld styrke. Men uanset hvordan det er gået, har der hele tiden været opbakning til Krarup og mig fra både tilhængere, klubben og spillerne, siger Jonas Wille.

En fantastisk gruppe

- I det hele taget er det en fantastisk fin gruppe spillere. Det er ofte i modgang, at folk viser deres sande jeg, og måden hvorpå spillere har håndteret den modgang der har været, den har været forbilledlig. Hver eneste dag har de givet af sig selv og præsteret på et højt niveau. Det siger lidt om, hvor mange fine mennesker, der er i den her gruppe, og jeg kommer aldrig til at glemme den loyalitet og det sammenhold, som de har vist gennem min tid her. De har gjort det dejligt at gå på arbejde hver eneste dag, og det er så fortjent, at de slutter af med en titel - det er det, som glæder mig allermest, lyder det fra Jonas Wille.

Vi skal være stolte

Isoleret set er pokaltitlen en enorm præstation for klubben uanset hvad, der er sket tidligere i sæsonen, og både Mors-Thy Håndbold og Jonas Wille er stolte af titlen.

- Det er noget vi og hele klubben skal være stolte af. For mig er det et privilegie at være den træner, der var her, da Mors-Thy Håndbold fik sin første titel. Det gør det ekstra særligt, fordi jeg stopper i Mors-Thy Håndbold, og fordi vi ikke har klaret målsætningen for sæsonen. Så kan man snakke om grundene hertil og bortforklare, men fakta er jo, at vi ikke har klaret det, vi satte os som mål. Men her kommer pokaltitlen ind og retter op på en hel sæson - i hvert fald i min verden - ja, måske overgår den det endda. Jeg rejser fra Mors-Thy Håndbold god samvittighed og med en følelse af, at jeg har gjort det, jeg skulle - leveret et resultat - og det er jeg glad for, siger Wille og fortsætter:

- Jeg kommer til at savne mange mennesker i klubben. Alle dem, som jeg har truffet hver dag og selvfølgelig hele staben og ikke mindst spillerne. Og så kommer jeg til at savne Lars Krarup - vi er meget forskellige, men vi har udviklet et godt samarbejde og et vældig godt venskab. Jeg føler, at jeg har fået venner og relationer i Mors-Thy Håndbold for livet, lyder det afslutningsvist fra Jonas Wille.

Farvel og tak, Wille - og held og lykke i Kristianstad.