Fed sejr over Aalborg

14. gang var lykkens gang - i hvert fald for Mors-Thy Håndbold, som ikke har besejret Aalborg Håndbold i liga-regi siden oktober 2019. 1.421 fantastiske tilskuere gjorde, hvad de kunne for at bære Mors-Thy Håndbold frem, og det lykkedes efter en højspændt afslutning, hvor gæsterne langsomt åd sig ind på Mors-Thy Håndbolds føring, men hvor de blå heldigvis holdt stand.

Man kan godt kalde det tjubang-håndbold, som begge hold indledte kampen med. Angrebslysten var stor, og forsvarene svære at få øje på, og det var gæsterne, der først trak fra med, og med Mads Hoxer i hopla fik gæsterne en føring på 3-6.

Men det slog ikke Mors-Thy Håndbold ud af kurs, og først udlignede Rasmus Madsen til 6-6, og Henrik Toft Hansen sørgede for Mors-Thy Håndbolds første føring i kampen til 7-6. Nichlas Hald var kommet på banen, og sammen med Henrik Tilsted og Malthe Bull stod han bag Mors-Thy Håndbolds mål nummer 11, 12 og 13.

Marcus Midtgaard sendte Magnus Norlyk afsted til en kontrascoring til 15-11, og Aalborg Håndbold virkede rundtossede, da de blå gik fra 16-12 til 20-12 på tre minutter. De sidste minutter inden pausen var præget af fejl, og pausestillingen var 21-16 efter en virkelig stærk første halvleg.

Lasse P. indledte anden halvleg med endnu to sikre scoringer på straffekast, og samtidig fortsatte svend Rughave og forsvaret de gode takter fra første halvleg. Gæsterne hang på og udnyttede en periode med udvisninger til Rasmus Madsen og Kasper Lindgren til at reducere til minus tre på måltavlen. Med 20 minutter tilbage af opgøret.

Fire på stribe fra Marcus Midtgaard gjorde, at afstanden til gæsterne forblev udholdelig, selvom der nok blev bidt en negl eller to på lægterne over det højspændte opgør – fire mål var forskellen, da vi gik ind i de sidste 10 minutter. Oliver Larsen snuppede et straffekast fra Aalborg Håndbolds Jack Thurin, som desværre var først på riposten og kunne reducere til 35-33 med små fem minutter tilbage.

Og som om kampen ikke havde været vild nok, så blev de sidste minutter endnu vildere! Lasse P. brændte sit 6. forsøg på straffekast, og derudover havde Mors-Thy Håndbold to store muligheder, inden Aalborg Håndbold scorede til 35-34 efter 58 minutter. Det hele sluttede med en regelfejl fra gæsterne, og Mors-Thy Håndbold skulle blot holde bolden på egne hænder, inden jublen kunne bryde løs på halgulvet og på lægterne.

Sikke en aften i arenaen. Vi er klar på mere på søndag d. 6. oktober kl. 15.30 samme sted. Inden da spiller vi i Kolding på onsdag d. 2. oktober kl. 19.00 - kontakt Jacob Mehl, hvis du vil med til den kamp.

Herreligaen, 4. runde: Mors-Thy Håndbold - Aalborg Håndbold 35-34 (21-16)

Udvisninger: Mors-Thy Håndbold 7, Aalborg Håndbold 4

Stillinger undervejs: 1-1, 3-6, 7-6, 10-10, 12-10, 14-11, 19-12, 20-15, 23-17, 27-23, 31-28, 33-29, 35-33

Tilskuertal: 1.421