Holdfoto.JPG

Flot sejr over Skanderborg Aarhus

Sikke en sejr og sikke en aften på Bette Balkan.

Der var gejst, udstråling og masser af fremragende spil, og Mors-Thy Håndbold blev hjulpet godt på vej af 1.000 medlevende tilskuere i Sparekassen Thy Arena | Mors, da de blå fik ram på HTH Herreligaens nummer 3 fra Skanderborg Aarhus Håndbold.

Mors-Thy Håndbold fik en god start på kampen og tog de første føringer i kampen. Gæsterne hang på, men hjemmeholdet kom forholdsvist let til scoringer - især Erik Toft havde gang i skudarmen og Bjarke Christensen var sikkerheden selv på straffekast, og halvvejs i første halvleg var stillingen 10-7 til værterne. Første halvleg bød også til en flot debut og en enkelt scoring af 18-årige Oscar von Oettingen.

I anden halvleg startede Rasmus Bech ud med et par flotte redninger, bl.a. et straffekast fra Morten Balling. Alligevel var det Skanderborg Aarhus, der med tre scoringer i træk kunne udligne til 18-18 efter 34 minutters spil og kort efter var gæsterne i front ved 20-21, og der var nervøsitet at spore på lægterne.

Henriksen skiftede med Bech i Mors-Thy Håndbolds mål, og den unge keeper startede med en redning ved stillingen 21-21, hvor Skanderborg Aarhus samtidig fik en udvisning for at være en spiller for meget på banen, hvilket Mors-Thy Håndbold udnyttede til at bringe sig foran med to efter scoringer af Andreas Nielsen og Emil Hansson. Det blev til en firemåls-føring efter godt spillende Sander Øverjordets assist til Axel Franzén på stregen og fem minutter tilbage af opgøret.

I slutminutterne var der både dramatik og spænding, da Mads Hoxer skød på stolpen og gæsterne reducerede til minus 2 med halvandet minut igen, og samme Hoxer var i fokus, da et frustreret Skanderborg Aarhus-hold mente, at Hoxer trak tiden. Heldigvis kunne Andreas Nielsen kyle bolden i kassen til 31-28 og gøre Skanderborg Aarhus’ sidste reducering ubetydelig. En flot sejr til Mors-Thy Håndbold i en ligeså flot kulisse.

Tak til alle på tilskuerpladserne, som var med os hele vejen i dag. Specielt tak til Galtrup Efterskole og Skyum Idrætsefterskole for besøget.

HTH Herreligaen, 12. runde: Mors-Thy Håndbold - Skanderborg Aarhus Håndbold 31-29 (18-15)

Udvisninger: Mors-Thy Håndbold 3, Skanderborg Aarhus Håndbold 3

Stillinger undervejs: 2-2, 5-3, 8-5, 12-8, 13-11, 15-11, 16-13, 18-18, 20-21, 23-21, 25-22, 29-25

Tilskuertal: 1.060