Victor og Svane.JPG (2)
Stefan Nielsen.JPG

Første kamp i Kvalifikationsspillet

Lørdag eftermiddag tager vi hul på kvalifikationsspillet om retten til at spille liga i sæson 18/19. Første kamp er mod Skanderborg Håndbold på hjemmebane i Thy Hallerne. Kvalifikationsspillet består af fem hold: Mors-Thy Håndbold, Ribe-Esbjerg HH, SønderjyskE, Skanderborg Håndbold og HC Midtjylland. Alle møder hinanden én gang - vinderen af puljen bliver belønnet med 75.000 kroner, nr. 1-4 er sikret en ligaplads i sæson 18/19, mens nr. 5 møder vinderen af tre kvalifikationskampe mellem nr. 2 og 3 i 1. division (Randers HH og Lemvig-Thyborøn Håndbold). Vinderen af den kamp spiller i ligaen 18/19.

Det er 3. gang i denne sæson, at vi står overfor The Green Gunmen. Efter begge kampe i grundspillet mod Skanderborg Håndbold har Mors-Thy Håndbold stået som sejrherre. I den første kamp i Skanderborg blev vi løbet over ende i kampens indledning, men fik stille og roligt hentet værterne og tog fra Fælleden med en sikker sejr på 22-29. Den omvendte kamp forløb noget anderledes - her fik vi med nød og næppe hevet en sejr på 24-23 efter en dramatisk kamp i Sparekassen Thy Arena | Mors.

Stefan Nielsen:
- Det er en god modstander på et højt niveau, vi står overfor i morgen. Vi har senest set dem spille en fin kamp mod Ribe-Esbjerg HH, og de kommer helt sikkert til at udfordre os. Skanderborg Håndbold har nogle teknisk gode spillere og spiller i højt tempo i forhold til andre hold i 888ligaen, så de er både en svær og en anderledes størrelse. De har været lidt svingende gennem sæsonen, men når de rammer dagen, så spiller de en god gang håndbold med et stærkt forsvar og et par keepere, som kan være kampafgørende.

Vi ville naturligvis hellere have spillet slutspil, men vi har givet hinanden hånd på, at vi skal gøre arbejdet ordentligt færdig. Så vi går ind til kampene på samme måde som havde det været en hvilken som helst anden kamp, selvom spændingen og frygten for nedrykning reelt set er væk i forhold til de ting, der sker i HC Midtjylland.

Vi sluttede grundspillet godt af med sejren over SønderjyskE Herrer, og fulgte godt op med videre avancement i Santander Cup med en sejr over Stoholm IF i tirsdags, og nu skal vi gerne holde os på sporet og fortsætte den gode stime med godt spil i de kommende kampe i kvalifikationsspillet.


Kvalifikationsspil ligaen, 1. runde: Mors-Thy Håndbold - Skanderborg Håndbold
Lørdag d. 14. april 2018 kl. 15.00 i Thy Hallerne   
Dommere: Malene Lythje og Dennis Stenrand

Billetter til kampen kan købes her: http://shop.morsthy.dk/
Vær opmærksom på, at Jesperhus Sæsonkort ikke er gældende til kampe i kvalifikationsspillet.

Kampen kan følges live på Limfjord Mix med Jan K. og via liveopdateringer på http://tophaandbold.dk/mth