Victor og Svane.JPG (2)
Janos-Stranigg_1.png

Fra Ungarn til Mors-Thy Håndbold

János Stranigg har været i Danmark siden 19. juli. Læs mere om hans første tid i Mors-Thy Håndbold.

Den 19. juli landede ungarske János Stranigg i Billund Lufthavn - første skridt på dansk jord mod et ophold i Danmark og Mors-Thy Håndbold med alt hvad det indebærer af kulturelle forskelle, sprogvanskeligheder og masser af nye mennesker.

Nu har János snart været på Mors i halvanden måned, og opstarten har været en god oplevelse:

- Alt er nyt for mig, og der er mange ting, som er anderledes her i Danmark i forhold til Ungarn. Bare det at få dansk cpr. nummer, så jeg kunne få bankkonto, telefonnummer mm, det har været en lang proces, men med god hjælp fra folkene på kontoret i Mors-Thy Håndbold, er tingene ved at falde på plads nu.

Jeg bor i en lille lejlighed lige ved gågaden i Nykøbing, og jeg synes at Nykøbing er en dejlig by, og jeg elsker at fjorden er tæt på. Det er en stille og rolig by, og det er fint for mig, så kan jeg fokusere 100 % på håndbolden og på at lære dansk, lyder det fra János.

Også håndbolden og træningerne er anderledes end det, János kender hjemmefra:

- Det har været en rigtig god opstart - måske den allerbedste i mit liv. Men det har også været hårdt. Fra Ungarn er jeg også vant til at træne flere gange om dagen, men det har det været kortere træninger, hvorimod vi her i Mors-Thy Håndbold ofte her i opstarten har trænet styrke med tung vægt om formiddagen og derefter to timers håndbold om eftermiddagen. Det har været hårdt for min krop, og lige nu ser jeg frem til at vi går i gang med den almindelige træningsuge.

Vores hold er godt, og jeg har nogle gode holdkammerater, men det har været svært for mig i starten, for jeg aner ikke, hvad de siger, når de snakker dansk.  Vores træninger er på dansk, og de andre drenge er gode til at oversætte og hjælpe mig, og som vi lærer hinanden bedre og bedre at kende, vokser der stille og roligt venskaber frem, siger János og fortsætter:

- Nu glæder vi os alle til at de ”rigtige” kampe starter - det bliver godt at komme til at spille om points, slutter den stærke ungarske venstre back.

János Stranigg er 21 år og kommer fra Ungarns hovedstad, Budapest. Han har tidligere spillet i klubberne Elektromos SE, MKB Veszprém KC, Orosházi FKSE.

Mors-Thy Håndbold spiller opstartens sidste træningskamp på tirsdag d. 6. september kl. 17.00 i Billund Lalandia mod TTH Holstebro, inden det går løs til 1/8-finalen i Santander Cup mod Aalborg Håndbold lørdag d. 10. september kl. 15.00 i Thy Hallerne.