Victor og Svane.JPG (2)
Doverodde.jpg

Friluftsforløb i samarbejde med Thisted Kommune

En vigtig del af opstartsperioden i Mors-Thy Håndbold er, at spillere og trænerteam skal lære hinanden at kende udenfor håndboldbanen og få nogle sjove og anderledes oplevelser sammen. Derudover er det en gylden mulighed for trænerne til at se spillerne an i andre sammenhænge og omgivelser end de vante.

I år har Mors-Thy Håndbold lavet et forløb i samarbejde med Natur- og friluftsvejledningen fra Doverodde Købmandsgård i Thisted Kommune. Forløbet var over to dage hhv. i smukke Legind Bjerge og ved det fantastiske område omkring Doverodde Købmandsgård. Cheftræner Søren Hansen har sammen med Projektleder/Natur- og Friluftsvejleder Thomas Kolding tilrettelagt aktiviteterne for spillerne:

- Mors-Thy Håndbold har tidligere haft stor succes med Thomas Kolding i spidsen for et friluftsforløb, så det ville vi gerne igen. Samarbejdet med Thomas har været positivt og givende, og det har været fedt med den her mulighed igennem Thisted Kommune, siger Søren Hansen og fortsætter:

- Vi sætter nogle nye mennesker sammen, og det handler om at se, hvordan de agerer i forskellige situationer sammen. Thomas’ øvelser er lavet ud fra nogle stikord, som vi har talt om. Det har været godt at se drengene arbejde sammen om opgaverne, og jeg så absolut positiv over deres lyst til at løse opgaverne og deres omstillingsparathed. Mange af de ting kan overføres til banen, og der har været en rigtig god stemning, masser af gåpåmod, offervilje og gode forslag og god kommunikation undervejs.

Det overordnede formål med friluftsforløbene at skabe yderlig god relation mellem spillerne og mellem spillere og trænerteam - altså en slags teambuilding, som styrker og fremmer det daglige samarbejde. Derudover skal aktiviteterne udfordre og styrke den enkelte spiller og truppens dynamik via fysiske og psykisk krævende aktiviteter på ”udebane”. At sammensætte en sådant forløb er en disciplin, som Thisted Kommunes Thomas Kolding mestrer til fulde:

- Jeg præsenterede et aktivitetsforslag for Mors-Thy Håndbold - en to-trins-raket bestående af en god blanding action og naturformidling. Vi startede med en solrig eftermiddag i Legind Bjerge, hvor vi havde forskellige øvelser med samarbejde og kommunikation i højsædet. Anden gang mødtes vi ved Doverodde Købmandsgård. Her var det mere fysisk og action-prægede udfordringer som rebklatring, mud-race med lidt militær kant, start-et-bål-øvelse, bygning af tømmerflåde og efterfølgende langdistance-race på fjorden, fortæller Thomas Kolding, ifølge hvem der er værdifuld læring og ressourceafklaring i et friluftsforløb:

- Først og fremmest er det adspredelse i forhold til hverdagen. Personligt vil de fleste få en bedre forståelse af ”hvad kan jeg”, netop fordi nogle af opgaverne er grænseovervindende. Som gruppe eller hold oplever man en dynamik og en bedre fornemmelse af, hvad ens holdkammerater indeholder - styrke, svaghed, omstillingsparathed, som kan flyttes over på håndboldbanen. I dette tilfælde har det også givet trænerteamet mulighed for at trække sig tilbage og observere spillerne i nye elementer, hvilket helt sikkert er og bliver værdifuldt for Mors-Thy Håndbold.

Mors-Thy Håndbold har lavet friluftsforløbene i samarbejde med Natursektionen i Thisted Kommune.

Værdiordene forud for forløbet var:
- Optimisme
- ”Gå på mod”
- Offervillige
- Sammenhold/ kollektivitet/ ”korpsånd”
- Mod
- Hold fokus
- Direkte kommunikation