Victor og Svane.JPG (2)
MTH_KIF_Kval.jpg

Kval-nederlag til KIF Kolding

Det blev lidt af en fuser i Thy Hallerne, da Mors-Thy Håndbold tabte sæsonens sidste hjemmekamp klart til KIF Kolding. Inden kampen havde Mors-Thy Håndbold sikret sig endnu en ligasæson. Det havde KIF Kolding ikke, og det var tydeligt at se på banen - gæsterne ville det ganske enkelt mere end hjemmeholdet. Ligeså flot og poleret spil Mors-Thy Håndbold leverede på samme bane i lørdags, ligeså usammenhængende og fejlfuldt var spillet i dag.

Bagud med fem ved pausen
Føringen på 1-0 skulle vise sig at blive den eneste den eneste Mors-Thy-føring i kampen. De blå var med til 4-4 og herfra stod der KIF Kolding på resten af kampen. Mors-Thy’erne forsøgte, men ramte aldrig det gode spil fra kampen mod Nordsjælland Håndbold. Fejl og brændte chancer prægede første halvleg, hvor det også blev til hele fire udvisninger til Mors-Thy Håndbold, og holdene gik til pausen med stillingen 9-14.

Svært at finde løsninger
Prøvelserne fortsatte for Mors-Thy Håndbold i anden halvleg. Hjemmeholdet havde svært ved at finde løsninger mod et offensivt KIF Kolding-mandskab med Anders Petersen som sikker sidste skanse. KIF Kolding udbyggede føringen til bl.a. 10-17 og 20-27. Mors-Thy Håndbolds forsvar er før set bedre, og KIF Kolding udnyttede dygtigt alle fejl til bl.a. at score på en del kontrachancer. Kampens resultat blev 24-31.

Topscorer for Mors-Thy-topscorer var Jacob Hessellund med seks mål. Hess blev efterfølgende velfortjent kåret til Man of The Match.

Stadig med i kampen om førstepladsen
I aftenens anden kval-kamp vandt Nordsjælland Håndbold 26-25 over Ribe-Esbjerg HH, hvilket betyder at både Nordsjælland Håndbold og Ribe-Esbjerg HH har sikret sig endnu en ligasæson. Dermed står kampen om 5. pladsen mellem KIF Kolding og Lemvig-Thyborøn Håndbold. 5. pladsen møder TM Tønder i de afgørende kampe om at forblive i Herre ligaen. Både Mors-Thy Håndbold, Ribe-Esbjerg HH og Nordsjælland Håndbold kan nå førstepladsen.

Herre Ligaen Kvalifikationsspil, 3. runde: Mors-Thy Håndbold - KIF Kolding 24-31 (9-14)

Målscorere:
Jacob Hessellund 6
Erik Toft 4
Asbjørn Madsen 3
Nicolai Sommer 3
Stefan Nielsen 2
Søren Nørgård 2 (1)
Lasse Pedersen 1
Frederik Tilsted 1
Kasper Lindgren 1
Allan Toft Hansen 1

Stillinger undervejs: 1-0, 2-4, 5-4, 5-8, 8-10, 8-14, 10-17, 15-18, 15-20, 18-22, 20-26, 21-29

Udvisninger: Mors-Thy Håndbold 5, KIF Kolding 5

Tilskuertal: 1.002

Næste kamp:
Herre Ligaen Kvalifikationsspil, 5. runde: Ribe-Esbjerg HH - Mors-Thy Håndbold
Lørdag d. 4. maj kl. 15.00 i Ribe Fritidscenter

Billetsalg: https://shop.rehh.dk/