Victor og Svane.JPG (2)
Ronnie Nicolaisen_Gul.JPG

Lær Ronnie Nicolaisen bedre at kende

Han er højere end det mål, som han bruger det meste af sin træningstid på at vogte. 108 kilo fordelt på 202 centimeter - og for det meste med et stort smil på læben. Ronnie Schmidt Nicolaisen hedder han, Mors-Thy Håndbolds nye målmand, som blev hentet i Lemvig-Thyborøn op til indeværende sæson.

Og hvem er han så, den lange, glade dreng? Og hvordan har han oplevet det at komme til Mors-Thy Håndbold? Det prøver vi at finde ud af.

Ronnie stammer oprindeligt fra Aulum men er nu bosat i Århus, hvor han ved siden af håndbolden studerer Global Business Engineering på Århus Universitet - et tidskrævende studie som ind imellem gør hverdagen ekstra travl og presset:

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde at jeg har masser af fritid, men det er vigtigt for mig at få en uddannelse, og jeg har fundet den rette hylde med et studie, som interesserer mig og som der er fremtidsperspektiv i, og selv om jeg er presset i hverdagen med studie og bopæl i Århus og håndbolden på Mors og i Thy, så får jeg det til at hænge sammen.

De mange timer på vejen tilbagelægges oftest sammen med Kasper Larsen, som er Ronnies makker i målet:

- Larsen og jeg bruger meget tid sammen. Vi kører ofte sammen, og vi snakker meget håndbold, ligesom vi også synger meget, hvilket er ret hyggeligt. Larsen er god at snakke om tingene, lader mig komme med inputs og kommer selv med inputs mm. og får mig til at føle mig som en del af det, selv om jeg jo ikke har spillet så meget. Han er en vanvittig dygtig målmand, som har holdt højt niveau gennem flere sæsoner - han er helt klart en person, som jeg ser op til både som målmand og som menneske.

Da Ronnie kom til Mors-Thy Håndbold kendte han kun trænerduoen Hansen og Holm, mens kendskabet til de øvrige 15 spillere i truppen var vældig begrænset:

- Det var lidt som ukendt farvand men med to badevinger på, griner Ronnie: - Jeg kender Søren og Heino fra tidligere - Søren fra min tid i TTH Holstebro og Heino har jeg spillet med, så de kender også mig og min udvikling genne de sidste mange år. Og når man som i mit tilfælde ikke kender nogen overhovedet, så har det været en god tryghed at vide, at de to var heroppe.

Det har været sjovt at komme til en klub, hvor jeg har skullet ”flette ind” og finde min plads og rolle. Vi har en kanongod trup, som har taget virkelig godt imod mig, og det har været med til at gøre det ret ligetil at komme hertil. Folk kommer til træning og kamp for at give den gas, og vi er masser af unge som bare gerne vil det her.

Også udenfor banen har vi det godt sammen på holdet, og der er altid plads til lidt sjov og ballade - bl.a. omkring den danske Superliga, hvor jeg har had/kærlighedsforhold kørende med bl.a. Asbjørn, som holder med AaB og til Sommer, Juste og Lasse P, som alle er glødende Brøndby-fans, mens Tilsted og jeg selv holder med FC Midtjylland, som jo er fra min hjemegn og hvor min lillebror Rasmus spiller, fortæller Ronnie og fortsætter:

- Mors-Thy Håndbold har ry for at være en god og hyggelig klub, og det er også sådan jeg har oplevet det. Der er styr på tingene, og vi spillere har gode rammer for at udvikle os og præstere - jeg føler selv, at jeg har rykket mig sportsligt og at mine færdigheder er blevet meget bedre, siden jeg er kommet til Mors-Thy Håndbold.

Klubben er åben, der er masser af liv her og vi spillere er ikke afsondrede, men tilgængelige og en del af klublivet. Mange mennesker har stor interesse for os og vores kampe, og det er dejligt at mærke, at vi betyder noget for folk. Og så er kampene heroppe et kapitel for sig - jeg har ikke prøvet noget lignende! Det er så intimt og vildt til hver eneste kamp på vores hjemmebaner i Thy og på Mors, og samtidig har vi fantastisk god opbakning på udebane også - det er helt unikt og fedt at være en del af, lyder det afslutningsvist fra den store målmand.