Victor og Svane.JPG (2)
Bjarke7.jpg

Målmageren takker af

Om få dage starter den nye sæson officielt. Sæson 21/22 er forbi, og dermed er det definitivt farvel til de spillere, som har valgt nye klubber. En af dem er Mors-Thy Håndbolds helt store målsluger gennem de sidste 2,5 år, Bjarke Christensen. Pr. 1. juli og tre sæsoner frem spiller han for ligakonkurrenterne i KIF Kolding.

Fra Skjern til Mors
Det startede i januar 2020, hvor Bjarke skiftede 14 års tro tjeneste i Skjern Håndbold ud med Mors-Thy Håndbold.

- Det sidste ½ år i Skjern spillede jeg ikke ret meget og min rolle på holdet var mindre, end jeg havde regnet med. Muligheden for at komme til Mors-Thy opstod, da Søren Nørgård blev skadet. Både Søren P. og Emil Bergholt var i truppen og talte varmt om klubben og om hvor stor en mulighed det var for mig, hvilket var med til at gøre udslaget, fortæller Bjarke Christensen.

Og så gik det ellers stærkt, og fra dag et har Bjarke lavet mange mål på Mors. Han mødte direkte ind til truppens træningslejr i Portugal, hvor han i sin første optræden lavede 14 mål i en træningskamp.

- Det løsnede lidt op, og gjorde tingene lettere, men jeg blev også taget godt imod af mine holdkammerater, og daværende cheftræner Søren Hansen fik mig hurtigt indlemmet på holdet. Så jeg fik en god start i klubben og nåede også lige at opleve snerten af de fantastiske tilhængere, der er på Mors og i Thy, inden ligaen lukkede ned pga. corona. Det var ærgerligt, for vi spillede godt og vandt mange kampe, og vi havde kurs mod slutspillet, lyder det fra venstrefløjen.

Historisk Final4
Som slutningen på sæson 19/20 blev den efterfølgende sæson også præget af corona. En sæson med udsatte kampe og tomme haller. Den endte dog alligevel magisk for Bjarke og Mors-Thy Håndbold med en eventyrlig weekend i Boxen - masser af fans på lægterne, to fantastiske finalekampe og klubbens første titel.

- Selv om vi var et godt hold, var vi underdogs og havde alt at vinde - og det gjorde vi med sejre over Skjern og Aalborg samtidigt med, at vi spillede seværdig håndbold og satte Mors-Thy på håndboldlandkortet. Det gjorde mig stolt. Det er ikke hverdagskost at vinde pokaler i Mors-Thy, og jeg er utroligt glad og stolt over at være en del af det hold, som vandt klubbens første titel. Det der med at vinde noget sammen, det giver nogle vilde minder og et tæt bånd, og jeg tror, at vi alle tænker tilbage på den weekend i juni 2021 med et smil på læben, siger Bjarke.

Ny rolle
I denne sæson var der igen historieskrivning, da Mors-Thy Håndbold for andet år i træk nåede Final4 og samtidig spillede holdet sig i slutspillet for kun tredje gang siden 2007.

- Der var mange spillere, som stoppede efter pokaltriumfen - det er sådan det er her, og det er det lod, som klubber som Mors-Thy Håndbold har. Men når nogen stopper, er der altid nogle nye, som tager over, og vi fik igen skabt noget godt og kom i slutspillet. For mig har det også betydet en ny rolle som leder. Ærligt talt havde jeg ikke set mig selv som en ledertype, men jeg har fundet ud af, at jeg trives med at være en af dem, der skal gå forrest og være med til at afgøre tingene, når det spidser til. 

Mors-Thy Håndbold har været et karriere-springbræt
Efter sommerferien skifter Bjarke Christensen til KIF Kolding. Både tilbud og overvejelserne om fremtiden har været mange, men i sidste ende blev det den traditionsrige klub i det sydjyske, som løb med Bjarkes underskrift.

- Ved et klubskifte står man i et limbo. Man glæder sig til det nye, og samtidig er det svært at sige farvel til det, man er i. Man når at knytte bånd til de andre spillere, trup, administration, fans. Jeg har vidst længe, hvad jeg skulle og har derfor haft mulighed for at vænne mig til tanken, og det har været vigtigt for mig at præstere, så ingen kunne sætte en finger på min indsats, forklarer Bjarke og fortsætter.

- Jeg har været virkelig glad for min tid i klubben. Mors-Thy Håndbold er en klub med sjæl og en fed kultur. Her er et ekstremt godt fællesskab, fed stemning og god opbakning. Folk tør lade sig rive med på lægterne på de fede hjemmebaner, og håndbold og klubben betyder noget for mange mennesker og for området. For mig har Mors-Thy Håndbold været førstehjælp til min karriere på et tidspunkt, hvor jeg manglede spilletid. Min tid her har også givet mig en stor portion selvtillid og tro på mig selv, som jeg tager med mig, og på den måde har jeg også brugt Mors-Thy som springbræt til at komme videre, siger Bjarke Christensen, som har en sidste ting på hjertet.

- Jeg sætter utrolig stor pris på mine år her, og jeg er taknemmelig over, at Mors-Thy Håndbold har hjulpet mig med at udvikle mig til at være landsholdsaktuel og få debut på A-landsholdet. Tak for den store opbakning til mig og holdet. Det har været en fornøjelse, lyder de sidste ord fra målmageren.

Bjarke Christensen og Mors-Thy Håndbold står overfor hinanden i 3. runde i den nye turnering. Kampen spilles på udebane i Sydbank Arena.

Foto: www.photo-andersen.dk