Victor og Svane.JPG (2)
Mors-Thy_Organisation.jpg

Mors-Thy Håndbold A/S - ny forretningsplan - ny organisation

I ligaklubberne bliver udfordringerne ikke mindre - hvordan får vi økonomi og resultater til at gå op i en højere enhed. Det er en udfordring i de fleste ligaklubber. Også i år skriver pressen om kendte klubber, der er løbet ind i gevaldige økonomiproblemer. Belært af erfaringerne satser Mors-Thy Håndbold på benhård økonomistyring - omkostningerne er lave, sponsorerne er loyale, og det går godt på banen, så i øjeblikket ser det fornuftigt ud.

Mors-Thy Håndbold er en god platform for national profilering af de mange værdier i Mors-Thy-regionen. Mors-Thy Håndbold har spillet i ligaen i 10 år. Det er en kæmpepræstation, som ikke mindst skyldes erhvervslivets og de frivillige kræfters store opbakning.

Mors-Thy Håndbold skal forblive i ligaen i de kommende år, og fortsætte som Nordvestjyllands absolutte sportslige fyrtårn. Men det kræver konstant opmærksomhed på økonomi, salg og koordination af sponsor- og sportsaktiviteter. Og sidst men ikke mindst et effektivt ligahold med gode forsyningslinjer fra talentarbejdet på Mors og i Thy i tæt samarbejde med HF Mors og TIK.

Mors-Thy Håndbolds bestyrelse arbejder derfor med en ny forretningsplan og organisation, som skal bidrage med løsninger på de kommende års udfordringer.

I 2017 tegnes linjerne i den kommende forretningsplan og organisation:
- Ny salgsorganisation og sponsorstrategi
- Ny sportslig organisation og sportsstrateg
- Ny administrativ organisation med styrket salgs- og sportssupport

Mors-Thy Håndbolds nye forretningsplan og organisation skal være driftsklar i 2018, hvor en ny administrerende direktør, der - udover det administrative område - skal tage sig af enten salgsopgaverne eller sportsopgaverne, forventes ansat. Bestyrelsen satser på sikker overgang i 2017/2018 fra nuværende til ny organisation.

”Formålet med ”overgangs-organisation 2017” er at klargøre Mors-Thy Håndbold til en ny forretningsplan, samtidig med at vi bevarer en sikker drift”, siger bestyrelsesformand Johannes Søndergaard. 

Mors-Thy Håndbolds samarbejdsaftale med direktør Gunnar Bruhn Simonsen, GBS-Management udløber 31.5.2017. Bestyrelsen har derfor aftalt med Gunnar Bruhn Simonsen, at han fortsætter året ud som direktør for team, salg, sponsor og events. På den måde vil overgangen ske betryggende for såvel sponsorer som klubben. Forlængelsen giver mulighed for, at der udarbejdes en ny salgs- og sponsorstrategi.

Bestyrelsen har ansat Henrik Hedegaard som sportschef. Henriks Hedegaards opgave er at optimere den sportslige organisation til 2018 - i tæt samarbejde med ny cheftræner Søren Hansen og talent- & udviklingschef Lars Svane Nielsen.

Samtidig har bestyrelsen indgået samarbejdsaftale i 2017 med Per Flemming Laursen, ExploreCon. Per Flemming Laursen skal varetage opgaverne som administrationschef og udviklings-/koordinationsarbejdet mellem de sportslige og kommercielle aktiviteter i tæt samarbejde bestyrelse, ledelse og medarbejderne i administrationen, Camilla Gylden Thomsen og Johannes Veje.

Mors-Thy Håndbolds bestyrelse har sat en stærk dagsorden for udvikling af klubben i forhold til de kommende års udfordringer, samtidig med at sikker drift fastholdes i overgangsfasen. ”Jeg er meget tilfreds med, at vi i Mors-Thy Håndbold nu sætter det lange lys på, og forbereder os på en fremtid med store udfordringer”, siger Johannes Søndergaard.

Er det ikke dyrt med 3 chefer, vil nogle måske tænke. ”Nej, tværtimod”, siger bestyrelsesformanden og tilføjer, ”at den samlede ledelsesløsning i overgangsåret 2017 er kompetent og økonomisk ansvarlig”. ”Gunnar, Henrik og Per Flemming leverer et betydeligt frivilligt bidrag til klubben i 2017, og det er jeg taknemmelig for”, slutter formanden.

Både Henrik Hedegaard og Per Flemming Laursen udtræder af bestyrelsen samtidig med arbejdet med forretningsplanen sættes i gang.                         

Yderligere information, bestyrelsesformand Johannes Søndergaard tlf. 20 49 13 04