Victor og Svane.JPG (2)
Gustav Sunesen.jpg

Mors-Thy Håndbold laver aftale med lokalt stortalent

Mors-Thy Håndbold har indgået en toårig aftale med den kun 17-årige venstrehåndede højre back, Gustav Sunesen, som regnes for et af de største talenter i sin årgang. Gustav er født og opvokset i Sennels i Thy og har fået sin håndboldopdragelse lokalt i IF Nordthy og Thy Håndbold. Efter et år på Vejle Idrætsefterskole, skal de kommende år foregå på Mors-Thy Håndbold Akademi og i Mors-Thy Håndbold.

- Mors-Thy Håndbold er lidt en drengedrøm. Der er flere grunde til, at jeg har valgt Mors-Thy Håndbold, dels det gode udviklingsmiljø, dels det, at klubben er kendt for at bruge unge spillere, og at jeg allerede nu i en tidlig alder får lov til at træne håndbold på højt niveau, og så har tungen på vægtskålen været, at jeg kan kombinere at bo på Mors-Thy Håndbold Akademi, gå i skole og samtidig spille ungdomshåndbold på højt niveau og deltage i ligatræninger, det er simpelthen perfekt for mig, siger Gustav Sunesen.

Der var flere klubber, som gerne ville tilknytte Gustav Sunesen, og cheftræner Niels Agesen er glad for, at det er endt med en aftale mellem Gustav og Mors-Thy Håndbold.

- Gustav er et lysende talent, og han er lokal, så selvfølgelig skal han være i Mors-Thy Håndbold. Han læser spillet rigtigt fint og er teknisk på et niveau, som ikke ret mange på hans alder. Opgaven bliver overgangen fra ungdom til senior, hvor der er mange byggesten, der skal lægges rigtigt, så man kan indfri potentialet, og det skal vi gøre i fællesskab. Gustav skal indlemmes stille og roligt, så vi hele tiden fordrer hans udvikling, og forhåbentligt bliver han en fast del af ligatruppen, når rette tid er. Udvikling kommer til at stå først, men det er klart, at så snart han kan bidrage, så kommer han til at være med.

Aftalen mellem Mors-Thy Håndbold og Gustav Sunesen løber til 30. juni 2025

FAKTA:
Gustav Sunesen, født: 16. april 2006
Højde: 199 cm. Vægt: 88 kg.
Tidligere klubber: Nordthy IF, Thy Håndbold, VIES
Bosat på Mors-Thy Håndbold Akademi
Starter på EUC Nordvest til sommer