Victor og Svane.JPG (2)
DR7A6850.JPG

Mors-Thy Håndbold og Svend Rughave forlænger

Mors-Thy Håndbold og Svend Rughave er blevet enige om at lægge et år ekstra på den eksisterende aftale, så den nu løber til sommeren 2026.

- Jeg glad for at spille i Mors-Thy Håndbold. Det er et dejligt sted at være med gode folk omkring klubben og gode holdkammerater, og jeg er landet rigtigt godt her i trygge og vante rammer efter nogle sæsoner i andre klubber. Jeg tror på, at kontinuitet og en længere periode det samme sted er det rigtige for mig i forhold til min udvikling. Vi har et spændende hold til de kommende sæsoner med mange dygtige spillere, som vil det 100 %, og her er en god træningskultur, så det har været en nem beslutning, lyder det fra Svend Rughave.

Svend Rughave kom til Mors-Thy Håndbold forud for sidste sæson og startede ud med genoptræning efter en knæoperation, og i både sidste og nuværende sæson har han dannet makkerskab med Rasmus Henriksen.

- Rasmus stod rigtig flot i den sæson, hvor jeg kom tilbage fra skade. Vi er blevet mere lige i løbet af de her to sæsoner, og det er jo altid nemt og dejligt, når man spiller meget, men der har også været en masse læring i at kunne præstere, når man får chancen, så det har jeg også rykket mig meget på. Jeg har haft et godt samarbejde med Rasmus, og nu glæder jeg mig til at stå sammen med Oliver Larsen, og så skal vi sammen finde ud af at sætte så mange gode kampe sammen som muligt, siger Rughave og fortsætter:

- Den her sæson har været ekstremt fed, fordi vi har overrasket så mange, måske endda også os selv - men vi har virkelig haft tro på tingene, og det har vi grundlag for at have igen til næste sæson, så vi igen bliver et slutspilshold. Så jeg drømmer om slutspil og Final4, og så må vi se, hvor langt det rækker. 

For cheftræner Niels Agesen er det en vigtig brik, der er lagt i 25/26-puslespillet.

- Vi har forlænget med Svend Rughave, og det er vi meget tilfredse med. Det er jo summen af, at det er gået, som vi ønskede, da vi indgik aftalen i sin tid. Svend har fået stabilitet og fundet ro og dermed et stabilt topniveau, og han har haft et par afgørende hænder med i kampene i slutspillet, og derfor er vi selvfølgelig glade for at have lagt et år mere på aftalen, siger Niels Agesen.

- Svend er inde i en god udvikling, og jeg tror ikke, at vi har set det bedste fra ham endnu. Vi tror på, at han er klar til at bære ansvaret som førstevalg på keeperposten og til at holde Mors-Thy Håndbold i toppen af ligaen de kommende sæsoner med Oliver Larsen som makker, lyder det fra Mors-Thy Håndbolds cheftræner.

Aftalen med Svend Rughave løber til 30. juni 2026

FAKTA:
Svend Rughave, født 5. februar 2001
Højde: 200 cm. Vægt: 107 kg.
Tidligere klubber: Lemvig-Thyborøn Håndbold, Skjern Håndbold, GOG Håndbold, HF Mors