Lasse Madsen Svane.jpg
VM.PNG.png

Mors-Thy Håndbold samler danske veteraner

Når Mors-Thy Håndbold torsdag går på banen, er kampen dedikeret til tidligere udsendte og deres pårørende. Igen i år er Mors-Thy Håndbold og Thisted og Morsø Kommuner nemlig en del af Danmarks Idrætsforbunds Veteran Match.

I forlængelse af flagdagen den 5. september samler Danmarks Idrætsforbund med støtte fra Grundfos Fonden toppen af dansk idræt til en anerkendelse af tidligere udsendte og deres pårørende.

På tværs af landet inviteres de fra den 12.-23. september gratis til fodbold i 3F Superligaen og NordicBet Ligaen, håndbold i Herreligaen og ishockey i Metal Ligaen.

En af de i alt 44 kampe er Mors-Thy Håndbolds kamp mod TTH Holstebro. Det bliver mere end bare en kamp for 2 point. Det bliver en aften, hvor idrættens fællesskaber strækker armene ud i anerkendelse af nogen, der har gjort en forskel.

- Jeg har den dybeste respekt for dem som sætter livet på spil i verdens brændpunkter for Danmark. De fortjener den største anerkendelse for det arbejde de udfører i demokratiets tjeneste.

Personligt har jeg mødt flere af de danske veteraner, og du skal have et specielt DNA for at kunne gennemføre de opgaver, de bliver stillet. Det er så barskt i en krigszone, at jeg slet ikke kan forestille mig, hvordan man kommer hjem til en normal dagligdag efter de hårde oplevelser, de kommer ud for.

Derfor skal de have den nødvendige hjælp fra vores samfund, og ydermere skal de have en kæmpe klapsalve til kampen på torsdag mod TTH Holstebro. Det har de i den grad fortjent, siger Ian Marko Fog, administrerende direktør i Mors-Thy Håndbold.

En unik trøje for et godt formål

Til Veteran Match vil Henrik Toft Hansen bære en hjemmebanetrøje med det særlige Veteran Match-logo. Under og efter kampen kan man byde på trøjen via MatchWornShirt.com. Link til auktionen bliver lagt på Mors-Thy Håndbolds facebook og instagram.

Pengene fra trøjesalget går til trygge idrætsfællesskaber for veteraner og politifolk med fysiske og psykiske mén – såkaldte Safe Zones, der er udviklet af DIF Soldaterprojekt.

"Vi er enormt stolte af at kunne invitere til Veteran Match for 5. år! Vi kan mærke klubberne og idrætten stå skulder ved skulder om at gøre en forskel for vores tidligere udsendte og deres pårørende. Det er fantastisk at se sporten bruge sit fællesskab og sin platform til det,” udtaler Frans Hammer, næstformand i Danmarks Idrætsforbund og medlem af styregruppen bag Veteran Match.

Er du tidligere udsendt og interesseret i at komme gratis ind til kampen mod TTH Holstebro, så kan du finde billet på www.veteranmatch.dk

FAKTA:

  • Veteran Match 2024 består af 44 kampe på tværs af landet
  • Kampene afholdes i perioden mellem den 12. og 23. september
  • Formålet med Veteran Match er at give veteraner og deres pårørende en oprigtig anerkendelse gennem sportens fællesskab.
  • Poul Due Jensens Fond / Grundfos Fonden finansierer Veteran Match.
  • Det er femte gang, at Veteran Match afholdes.