Victor og Svane.JPG (2)
Lars Krarup.JPG

Mors-Thy Håndbold skal have ny assistenttræner

Når den igangværende sæson rinder ud, er det samtidigt et punktum for assistenttræner Lars Krarups håndboldliv på Mors og i Thy. Lars Krarups nuværende kontrakt løber til 30. juni 2023, og han og Mors-Thy Håndbold er blevet enige om ikke at forlænge den aftale.

- Beslutningen er taget, fordi jeg ønsker at være cheftræner. Jeg har lyst til at stå på egne ben og prøve mine egne idéer af. Jeg har gennem mange år haft succes i spidsen for Mors-Thy Håndbolds hold i 2. division og HF Mors U19-drenge, og dét kombineret med de ting jeg har taget med fra de forskellige cheftrænere gennem tiden, får mig til at tro på, at mit håndboldmæssige koncept også kan fungere på øverste niveau, lyder det fra Lars Krarup.

Det har været en lang rejse for Lars Krarup. Turen startede i 2009 i HF Mors, i 2012 blev Sports College Mors koblet på og fra 2013 også Mors-Thy Håndbold. I Mors-Thy Håndbold-regi har Krarup været sammenhængen mellem ungdomsarbejdet og ligatruppen, og med særligt de unge spillere og talentudviklingen har haft hans store interesse og hjerte.

- Jeg er stolt over at have fået lov til at arbejde med så mange dygtige unge mennesker, hvoraf mange klarer sig godt rundt omkring i både ligaen og i 1. division i dag. Derudover har jeg haft fornøjelsen af at arbejde sammen med en lang række mennesker, som har betydet meget for min trænerkarriere herunder forskellige trænere og især Lars Svane Nielsen og Flemming Hangaard. Håndbolden her, Bette Balkan og klubben har betydet alt for mig, og det bliver hårdt at sige farvel til det hele, men jeg glæder mig også til at se, hvad mit nye liv byder på efter 1. juli 2023, siger Lars Krarup.

Lars Svane Nielsen er den, der har arbejdet længst og tættest med Lars Krarup.

- Jeg har arbejdet sammen med Lars Krarup de sidste 12 år, og på mange måder har vi sammen udviklet talentarbejdet i Mors-Thy Håndbold, og samtidig har Lars udviklet sig fra U14-træner til ligaassistent og til at være en faglig meget dygtig træner. Når vi sender en ung spiller videre til en ny klub, er det lidt trist og ærgerligt, men samtidig er vi også stolte over udviklingen, og sådan har jeg det også med Lars - her har vi virkelig udviklet en træner, som har gjort sig fortjent til at få en større rolle i en god klub. Han kommer til at efterlade et stort tomrum, og vi skal finde ud af, hvordan vi skal strikke det sammen fremover. Én ting er sikkert: Vi vil fortsætte klubkulturen i samme ånd og på samme resultatskabende måde med det største fokus på udvikling af spillere, siger Lars Svane Nielsen fra Mors-Thy Håndbold Akademi.

I Mors-Thy Håndbold er det farvel til assistenten og chefen for 2. division igennem mange år.

- Vi har drøftet forskellige muligheder for et samarbejde, men Lars har et ønske om at prøve noget andet, og det har vi selvfølgelig fuld forståelse for. Der kan ikke sættes spørgsmålstegn ved Lars’ håndboldfaglige kvaliteter, og vi har dyb respekt for det arbejde han har lavet i Mors-Thy Håndbold og det store talentarbejde i HF Mors-regi. Det bliver specielt at tage afsked med en, som har været i klubben så længe, og vi håber, at det ikke er et farvel men et på gensyn, siger Sigurd Skovborg, administrerende direktør i Mors-Thy Håndbold.