Victor og Svane.JPG (2)
Jens Dolberg.jpg

Optakt Bjerringbro-Silkeborg - Mors-Thy Håndbold

Fredag aften går det løs igen, når Mors-Thy Håndbold gæster JYSK Arena, hvor værterne fra Bjerringbro-Silkeborg tager imod. Sædvanen tro er Bjerringbro-Silkeborg en stjerneparade af dygtige spillere, og med tilgang af bl.a. Johan Sjöstrand, René Toft Hansen og Alexander Lynggaard er kvaliteten ikke blevet ringere hos BSH’erne i denne sæson.

Bjerringbro-Silkeborg ligger nr. 3 med 14 point for ni kampe og blev for nyligt holdet, der satte en stopper for Aalborg Håndbolds næsten et år lange sejrsstime i Herre Ligaen. En stime, der gik tilbage oktober 2019, hvor Mors-Thy Håndbold var holdet, der slog de danske mestre.

Vi skal noget længere tilbage for at finde den seneste Mors-Thy Håndbold-sejr i JYSK Arena. Det var i slutspillet i april 2017, hvor Nickolei Jensen snød alt og alle i hallen og afgjorde kampen til Mors-Thy Håndbolds fordel.

Dolberg: Det bliver svært
Siden da har Mors-Thy Håndbold været på en svær opgave hver gang, turen er gået til Silkeborg.

- Det bliver en hård nød at knække. BSH er et godt hold - det så vi også de tre gange, vi mødte dem sidste år, hvor vi ikke rigtigt var i nærheden af point. Så vi skal ned og se, om vi kan skabe nogle problemer for dem, som de måske ikke havde tænkt, når de skal møde os og ned for at jagte en overraskelse, siger Jens Dolberg og fortsætter:

-Det bliver altafgørende, at vi får vores forsvar til at fungere, så vi kan få nogle redninger. Vi skal have styr på Sebastian Skube og hans spil med stregen og hans dueller, hvor han sætter de andre op. Og så skal vi se, om vi ikke kan nedbryde deres store, tunge forsvar ved at holde godt gang i bolden og få fart i spillet, så vi kan få deres store folk ud og løbe på tværs, få dem krydset væk og komme til gode skud, gode udspil til fløjene og gode indspil til stregen. Det bliver svært, men jeg håber, at vi kan få point med derfra. Men vi jo gjort det før - skabt overraskelser mod nogle af de store hold, så hvorfor skulle vi ikke kunne gøre det igen.

Altid sjovt at spille mod gamle holdkammerater
For Voel-drengen Jens Dolberg bliver det et gensyn med velkendte rammer og tidligere holdkammerater.

- Det er altid specielt at spille mod det hold, hvor man kommer fra - det var det alle tre gange sidste sæson, og det bliver det også i morgen, ligesom det bliver sjovt at spille mod mine gamle holdkammerater.

Udover Dolbergs gensyn med BSH, rummer kampen også et vaskeægte brødreopgør mellem 2 x Toft Hansen - Allan og René, som står overfor hinanden for første gang i karrieren.

Herre Håndbold Ligaen, 11. runde: Bjerringbro-Silkeborg - Mors-Thy Håndbold
Fredag d. 30. oktober 2020 kl. 18.30 i JYSK Arena  
Dommere: Michael Søegaard og Thomas Kalisz Nielsen
Observatør: Bjarne Munk Jensen

Kampen kan følges via livescore på Tophåndbold: https://tophaandbold.dk/mth