Victor og Svane.JPG (2)
Ribe_MTH.jpg

Pointdeling i Ribe-Esbjerg HH

Det var millimetertæt på, at Mors-Thy Håndbold havde taget begge point mod Ribe-Esbjerg HH i aftenens kamp i Esbjerg, men med en scoring af hjemmeholdets Kasper Kvist i kampens døende sekunder, blev det i stedet til en deler mellem de to hold - og dermed 5. kamp i træk uden nederlag for Mors-Thy Håndbold.

God defensiv
Ribe-Esbjerg HH kom bedst fra start med en føring på 3-1. Mors-Thy Håndbold arbejdede sig stille og roligt ind i kampen, og første føring kom ved Stefan Nielsens scoring til 3-4. Søren P. pillede glansen af Ribe-Esbjergs bagskytter og havde derudover bl.a. en strafferedning på Kasper Kvist. Søren Nørgård var igen træfsikker fra venstre fløj og fra straffepletten, og vi havde godt fat forsvarsmæssigt trods Ribe-Esbjergs mange minutter med 7-mod-6-spil.

Kampen var helt tæt med skiftevise føringer til de to hold gennem hele første halvleg. Mors-Thy Håndbold tillod sig undervejs fem minutters scoringspause, for derefter at score fire i træk ved Dahlin, Stefan og Mads A. gange to - og en to-målsføring og timeout forlangt af Ribe-Esbjerg HH. Det bølgede frem og tilbage, men det var Mors-Thy Håndbold der gik til pausen med en 1-målsføring på 12-13.

Bette Balkan styrede lægterne
Det tætte drama fortsatte i anden halvleg, hvor de to hold fulgtes ad det første kvarter, herefter trak Mors-Thy Håndbold fra og bragte sig foran 17-20. Hjemmeholdet svarede igen med to scoringer med 10 minutter tilbage af opgøret, men Stefan Nielsen bragte endnu en gang sit hold foran med tre mål 5 minutter senere, og det lugtede lidt af to point til Mors-Thy Håndbold. Ribe-Esbjerg HH ville det anderledes, og med mål af hhv. Mathias Jørgensen og et heldigt et af Simen Schønningsen var der spænding til det sidste - og først da, med halvandet minut tilbage af kampen, vågnede publikum i Esbjerg op til dåd. Indtil da var slagets gang på lægterne suverænt styret af de medrejsende fans fra Bette Balkan. Desværre gav en ærgerlig misforståelse med 20 sekunder igen Ribe-Esbjerg HH endnu et angreb, og hjemmeholdet udlignede i de allersidste sekunder til slutresultatet 23-23.

Otte point i de seneste fem kampe - helt skævt er det da ikke! Tak til alle de medrejsende fans, som gav den gas under hele kampen - ikke mange hold i Danmark kan bryste sig af så fantastisk en opbakning.


Herre Håndbold Ligaen, 13. runde: Ribe-Esbjerg HH - Mors-Thy Håndbold 23-23 (12-13)

Målscorere:
Mads K. Andersen 8
Søren Nørgård 5 (2)
Marcus Dahlin 4
Stefan Nielsen 3
Lasse Pedersen 1
Allan Toft Hansen 1
Kasper Lindgren 1

Stillinger undervejs: 1-0, 3-1, 4-5, 8-8, 10-8, 10-12, 14-14, 17-18, 17-20, 19-20, 20-23, 21-23

Udvisninger: Ribe-Esbjerg HH 1, Mors-Thy Håndbold 1

Tilskuertal: 1.008

Næste kamp:
Herre Håndbold Ligaen, 14. runde: Nordsjælland Håndbold - Mors-Thy Håndbold
Mandag d. 26. november kl. 19.30 i Helsingør Hallen
Billetsalg til kampen: https://www.nordsjaelland-haandbold.dk/billetter.html

Næste hjemmekamp:
Here Håndbold Ligaen, 15. runde: Mors-Thy Håndbold - Skjern Håndbold
Onsdag d. 5. december kl. 19.30 i Sparekassen Thy Arena | Mors
Billetsalg til kampen starter tirsdag d. 20. november kl. 12.00 på https://shop.morsthy.dk/