Victor og Svane.JPG (2)
Lar Krarup.jpg

Sæsonpremiere i 2. division

Søndag eftermiddag tager Mors-Thy Håndbolds 2. divisionshold hul på sæsonen. Det sker med en hjemmekamp i Sparekassen Thy Arena | Mors mod Nøvling IF. Cheftræner på holdet, Lars Krarup, har taget et kig tilbage på sidste sæson, ligesom han også ser frem mod den kommende.

- Sidste sæson var over al forventning med kun to nederlag og en uafgjort kamp. Vi spillede med et meget ungt hold, som havde stor fordel af at kende hinanden gennem ungdomsrækkerne og af at træne fire gange i ugen, hvor vores modstandere kun træner to, måske tre gange. Det var en smule ambivalent at stå med 11 point ned til nærmeste modstander og ikke kunne bruge det til noget, da vi jo ikke kunne rykke op - men i stedet viste det bare, at vi havde nogle ekstremt talentfulde unge drenge, og at talentudviklingen i HF Mors og Mors-Thy Håndbold fungerer.

Scenariet er det samme for det kommende år - vi bliver bare endnu yngre på holdet i år. Der var været en god og naturlig udskiftning i truppen - bl.a. pga. uddannelse, og spillere som søger til større byer, men der er også flere, som har fået muligheden i 1. div. klubber rundt omkring i landet. Hvilket er helt i tråd med vores mål om at udvikle talenter.

Vi har formået at holde sammen på store dele af det hold, som spillede U18-DM i april, så truppen består af en stor flok talenter fra de sidste to års DM i hhv. Gudme og Skanderborg - og ældste mand på holdet er født i 1997! Vi glæder os til at komme i gang efter en lang og hård opstart. Der er lagt på med flere kilometer i benene og flere kilo på, når vi styrketræner. Indtil videre har vi været forskånet for de store skader, kun få mindre overbelastningsskader har ramt os.

2. divisionspuljen ser bedre ud end sidste år. Flere hold har oprustet, og flere vil helt sikkert gerne spille med om pladserne til 1. division. Jeg ser favoritter i Aars HK og Viborg HK og forhåbentligt os selv. Det bliver ikke så let for os som sidste år, og der kommer helt sikkert tættere kampe. Vores overordnede målsætning er at overleve i 2. division, og så har vi et delmål, der hedder Top 6. Derudover har vi selvfølgelig et mål om at udvikle talenter og få så mange som muligt gjort klar til ligatruppen, slutter Lars Krarup.

Staben omkring holdet er den samme som sidste sæson: Cheftræner Lars Krarup, assistenttræner Lasse Sunesen samt Flemming Hangaard og holdleder Knud Jensen, som også er med omkring HF Mors U18.

Holdet spiller den første kamp søndag d. 30. september kl. 16.00 i Sparekassen Thy Arena | Mors mod Nøvling IF.