Victor og Svane.JPG (2)
IMG_5226.JPG

Samarbejde med Thisted Kommunes Eliteidrætssats

Instruktion i styrkeløft, Stand Up Paddling og VO2 Max-test

Tirsdag og onsdag er blevet brugt i selskab med tidligere Mors-Thy-spiller, Thomas Bruhn, og faciliteterne i og omkring Thisted Kommunes Eliteidrætssats.

I lighed med sidste sæson havde spillerne en træningssession med fysisk træner og landstræner i styrkeløft, Mathias Kristiansen. Studie 7 i Thisted lagde lokaler til, og truppen var opdelt i tre grupper for at have god tid og dermed få mest mulig ud af Mathias’ instruktion i øvelserne frivend, squat og bænkpres.

For Lasse Justesen var det første møde med Mathias Kristiansen: - Det var spændende. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle forvente inden vi gik i gang - men det var rart at blive rettet på og få input til forbedringer i den daglige træning. Der er en masse ting, der kan arbejdes med fremadrettet, lød det fra Juste.

Efterfølgende gik turen til Thy Cablepark / Cold Hawaii Inland, hvor Casper Steinfath stod klar med grej og instruktioner i S.U.P (Stand Up Paddle). Formålet var dels god træning af core og balance, men også det sociale aspekt var en vigtig del.

Onsdagen er blevet brugt i Thy Hallens testcenter, hvor samtlige spillere skal igennem en VO2 max-test. Med VO2 max-testen får vi en forståelse af hvor god form spillerne er i, samt hvordan de skal træne for at forbedre eks. udholdenhed og intervalløb.

Der er ingen tvivl om at testen er hård, og hver enkelt spiller giver alt, hvad han har i sig. Henrik Tilsted var da også pænt træt ovenpå løbeturen: - Det var hårdt, meget hårdt. Og faktisk også en smule kvalmt, for man føler at man ikke kan trække vejret ordentligt, og man hiver hele tiden efter luft. Og i takt med at hastighed og den vertikale hældning stiger syrer ens ben mere og mere til - og til sidst kan man bare ikke mere.

Det er første gang, jeg har prøvet det, og det er sjovt at se, hvor meget man kan presse sig selv, og hvornår kroppen siger stop. Og efterfølgende kan dataene bruges til at se, hvordan vi skal træne for at forbedre os mest muligt, sagde Tilsted.

Også fysioterapeut Tonny Nedergaard er tilfreds - både med dagenes resultater og med samarbejdet med Thisted Kommune og de andre Elitesatsklubber: - Vi har fået rigtigt meget ud af de her dage både fysisk og socialt, selv om vi ikke har styrketrænet, løbet og spillet håndbold som vi plejer, så har vi fået en masse ud af det fysisk. Spillerne er blevet optimeret i deres styrketræning, og vi har fået specifik viden om deres kondition via dagens VO2 max-test. Socialt havde vi en dejlig eftermiddag på surfbrætterne i går med god træning og masser af sjov og ballade.

Der er ingen tvivl om, at samarbejdet med Thisted Kommune er en god ting for Mors-Thy Håndbold. Det giver os adgang til et netværk med de andre klubber, som f.eks. træningssessionerne med en kapacitet som Mathias Kristiansen og en instruktør fra Cold Hawaii. Og så er brug af testcentret her i Thy Hallen en enestående mulighed for at optimere træningen af vores spillere, slutter Tonny Nedergaard.

Eliteidrætskonsulent Thomas Bruhn fra Thisted Kommune: - Det har været et par gode dage, og jeg er glad for at Thisted Kommune har det her tilbud til Mors-Thy Håndbold og de andre Elitesatsklubber, så de får mulighed for at optimere forhold, som ikke tidligere har været muligt, fordi klubberne ikke har prioriteret det pga. økonomi. Det er også et signal til klubberne om, at vi tager dem seriøst, og det kan være med til at forbedre spillernes og klubbernes præstationer - i den sidste ende kan det måske betyde 1-2 % i den rigtige retning ved at træne på den rigtige måde, og det kan være med til at være afgørende i kampe på sigt.

Og så er det fedt at mærke interessen fra spillerne som spørger ind til de forskellige data og Tonny, som har været superengageret i hele processen og forløbet med alle testene og sessionerne med Mathias Kristiansen, lyder det slutteligt fra Thomas Bruhn.

Thisted Kommunes Eliteidrætssats består er seks forskellige satsidrætter: Mors-Thy Håndbold, Thisted FC, NASA Surf, Thisted Svømmeklub, Bedsted KFUM Volley og Thisted Vægttrænerforening. En af hovedtankerne bag Elitesatsningen er at skabe synergieffekter mellem de seks satsidrætter og dermed eliteidrætten i Thy.