Sejr over Sønderjyske Herrehåndbold

Det blev til anden hjemmebanesejr i træk, da Mors-Thy Håndbold besejrede Sønderjyske Herrehåndbold i eftermiddagens opgør i Sparekassen Thy Arena | Mors. Dermed indtager Mors-Thy Håndbold 7. pladsen i Herreligaen efter 6. spillerunde.

Nichlas Hald stod for kampens første to Mors-Thy-scoringer, Marcus Midtgaard fulgte trop med udligning til 3-3, og Lasse P. fortsatte den gode stime fra kampen mod Kolding med en sikker straffescoring og føring på 4-3. I målet tog Svend Rughave fra bl.a. med en redning på straffekast fra Nicolaj Jørgensen i kampens indledende fase.

Mors-Thy Håndbold øgede stille og roligt føringen til 11-6, og Sønderjyske gik i 7 mod 6. Det blev til 13-7, inden gæster nettede tre gange i træk til 13-10. En stime som Malthe Bull fik stoppet med scoringer til 14-10 og 15-10, og pausestillingen var også med 5 mål i difference.

Marcus Midtgaard sørgede for anden halvlegs første scoring til 19-13, og det blev + 7 til de blå, inden en god periode for gæsterne gav reduceringer til 24-20, og Niels Agesen forlangte timeout. Efterfølgende fik Sønderjyske en udvisning, og Lasse Pedersen satte en forløsende scoring ind på tomt mål. Oliver Larsen kom på banen og pillede et straffekast, og Marcus Midtgaard bragte Mors-Thy Håndbold foran 26-20.

Sønderjyske reducerede hurtigt til 26-22, og her fulgte fire minutter uden mål, inden Rasmus Madsen satte Mors-Thy Håndbolds 27. scoring ind, og med fem minutter igen var Victor Norlyk på banen med sin først scoring til 28-23. Gæsterne svarede hurtigt igen, og der stod 28-25 på tavlen med lidt over to minutter tilbage af opgøret. Sønderjyske gik højt på banen i forsøget på at erobre, og Henrik Tilsted tog sagen i egen hånd til 29-25, og sammen med to gigantiske redninger af Svend Rughave i de sidste minutter kunne Lasse P. lukke kampen til 30-25 med en scoring i sidste sekund.

Mors-Thy Håndbolds cheftræner, Niels Agesen, havde det store smil på efter kampen.

- Vi kommer godt fra start, og der er god intensitet. Vi sætter tingene godt sammen, dækker godt op og får gode redninger, og de er nødsaget til at gå i 7 mod 6. Og vi holder dem på 25 mål til trods for, at de spiller 7 mod 6 i mere end halvdelen af kampen. Ellers må jeg sige, at det er en god målmandspræstation, en god defensiv præstation og i 45 minutter en god offensiv præstation. Jeg synes, at Nichlas Hald og Rasmus Madsen sammen med primært Midtgaard gør det rigtigt godt i dag – de to er faldet godt ind på holdet og i tingene, og de har præsteret over flere kampe, og det glæder jeg mig over, lyder det fra Agesen.

Nu venter et spændende opgør mod Nordsjælland Håndbold på torsdag d. 10. oktober kl. 20.00 i Royal Stage i Hillerød. Kampen kan ses på Tv2 Play.

Herreligaen, 6. runde: Mors-Thy Håndbold - Sønderjyske Herrehåndbold 30-25 (18-13)

Udvisninger: Mors-Thy Håndbold 0, Sønderjyske Herrehåndbold 2

Stillinger undervejs: 0-2, 2-2, 4-3, 7-5, 11-6, 13-7, 13-10, 18-12, 20-14, 23-16, 24-20, 26-20, 26-22, 28-23, 28-25

Tilskuertal: 1.383