Sejr over TTH og 19 mål fra Brdr. Tilsted

Forløsningen var stor, da Mors-Thy Håndbold tog endnu et skridt mod drømmen om slutspil med tirsdag aftens sejr på 34-35 i Holstebro. En sejr som var kærkommen efter en periode med mange uafgjorte resultater, og en dejlig fornemmelse at slå TTH Holstebro i egen hule i en kamp, hvor især Tilsted-brødrene shinede med sammenlagt 19 mål.

Mors-Thy Håndbold startede nervøst, flere gode chancer blev brændt, og hjemmeholdet var på 3-0, inden Frederik Tilsted fik sat Mors-Thy Håndbolds første mål ind efter næsten fem minutter. Der var dramatik og tumult undervejs, da Mads Svane blev tacklet ud af banen af TTH Holstebros Mathias Smed, desværre uden dommernes bevågenhed. De blå var bagud hele første halvleg, og pausestillingen var 18-16.

To minutter inde i anden halvleg udlignede 17-årige Gustav Sunesen til 18-18, og fem minutter senere sørgede Frederik Tilsted for sit holds første føring i kampen til 21-22. Samtidig tog TTH Holstebro en scoringspause, som Mors-Thy Håndbold udnyttede til at bringe sig foran 21-25 ved Henrik Tilsted, og første femmålsføring blev en realitet ved 23-28, da Rasmus Henriksen scorede på tomt.

Der var også fem måls forskel med 10 minutter tilbage af opgøret. De sidste minutter var nervepirrende – TTH Holstebro fik reduceret yderligere, og med under et minut tilbage stod der 33-34. Heldigvis var Lasse P. iskold og skarp, da Nicolaj Spanggaard serverede ham endnu en assist til 33-35, og Mors-Thy Håndbold kunne sammen med et talstærkt og højlydt Bette Balkan juble efter hjemmeholdets sidste ubetydelige reducering.

Herreligaen, 22. runde: TTH Holstebro - Mors-Thy Håndbold 34-35 (18-16)

Udvisninger: TTH Holstebro 4, Mors-Thy Håndbold 3

Stillinger undervejs: 3-0, 5-2, 7-3, 10-8, 13-10, 15-11, 18-18, 21-22, 21-25, 23-28, 25-30, 27-30, 30-34, 33-34

Tilskuertal: 2.014

Herreligaen, 23. runde: Mors-Thy Håndbold - Ribe-Esbjerg HH